SVERIGEDEMOKRATERNA. Den nationalistiske veteranen Jan Milld skrev idag ett självkritiskt blogginlägg där han ångrar att han stödde Jimmie Åkesson i partiledarstriden inom SD 2005.

Jan Milld, tidigare partisekreterare i Sverigedemokraterna, skriver i ett nytt blogginlägg idag att han ångrar att han 2005 hjälpte till att rösta fram Jimmie Åkesson till partiledare för SD. Milld menar att det hade varit bättre att antingen låta den tidigare partiledaren Mikael Jansson sitta kvar eller att helt lägga ner partiet istället för att Åkesson och hans kamrater ta över:

Det hade varit bättre att antingen låta Mikael Jansson fortsätta eller att helt lägga ned partiet!

En nedläggning skulle ha lämnat plats för framväxten av ett nytt sverigevänligt parti. Nu har SD genom sin existens kunnat blockera den möjligheten.

Milld kritiserar SD för att ha kapitulerat och tagit över sina politiska fienders världsbild:

Denna brist på politiska krav har gått hand-i-hand med ett övertagande av kulturmarxisternas språkbruk, världsbild och värderingar. Således talar SD-företrädare om ”rasism” på samma sätt som Expo.

Likaså har SD-ledningen okritiskt svängt sig med många andra pk-begrepp, som ”värdegrund”, ”mänskliga rättigheter”, ”tolerans”, ”rumsren”, ”hålla rent”, osv. Man vill vara ett ”antirasistiskt mittenparti”. […]

SD-ledningen söker gillande från fel håll – från just de krafter som är våra fiender, och i sin praktik gång på gång visat att så är fallet.

En annan punkt Milld kritiserar är SD-ledningens vurmande för Israel:

Är det överhuvudtaget försvar av svenska intressen som står i fokus för Sverigedemokraternas verksamhet?

Man har inte stuckit under stol med att vara sionister – säger sig själva vara riksdagens mest israelvänliga parti.

Anklagelser om ”antisemitism” ligger nära för dem, mot den som kritiserar Israels politik eller vill problematisera användningen av judisk makt.

Milld tar i sitt inlägg också upp två färska exempel på hur SD vill att de bästa lärarna ska satsas på ”nyanlända” elever och hur SD i en kommun stödjer att kommunen finansierar lägenheter åt ”ensamkommande flyktingbarn”.

Läs hela inlägget:
Jag hade fel: SVERIGEDEMOKRATERNA


  • Publicerad:
    2016-04-02 20:30