POLITIK. Efter knappt fem år som partisekreterare för Sverigedemokraterna väljer Richard Jomshof att lämna uppdraget. Han vill dock fortsätta jobba med politik.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof väljer att lämna uppdraget.

Det har stormat rejält på sistone kring SD:s partisekreterare Richard Jomshof, bland annat på grund av uteslutningsärendet mot Simon Alm, som var SD:s tidigare ordförande i Uppsala. Andra partimedlemmar anklagade nyligen Jomshof för att ha drivit en ”personlig vendetta” mot Alm.

I en lång rapport på hela 300 sidor från partiet pekas han ut som som bitter och oprofessionell, någonting som han slår ifrån sig. Däremot är han bestört över metoderna som använts i kritiken mot honom.

Jomshof vill inte ange den exakta tidpunkten för när han lämnar posten som partisekreterare, men uppger att det kommer att ske före valrörelsen 2022.

Han säger dock att han vill börja jobba med politik igen.

Richard Jomshof efterträdde Björn Söder, som var SD:s partisekreterare innan honom. Jomshof har en politisk bakgrund i Moderata ungdomsförbundet och Framstegspartiet i Helsingborgs kommun och har tidigare även röstat på Socialdemokraterna.

Källa:
Jomshofs besked: Kommer kliva av före valet


  • Publicerad:
    2020-02-09 21:30