JUDISK BROTTSLIGHET. Republikanerna Wohl och Burkman står åtalade för bedrägeri och mutbrott då de med automatiserade telefonuppringningar försökt skrämma svarta potentiella väljare i Cleveland från att rösta.

T.v Jack Burkman och T.h Jacob Wohl. Foto: Twitter.

En åtalsjury i Cleveland har åtalat de judiska republikanerna Jacob Wohl och Jack Burkman, vilka av vita amerikanska etnonationalister har utmålats som ”judar som lajvar vita nationalister”.

Brotten, som de misstänks för, ska ha begåtts i samband med en kampanj som involverar automatiserade telefonsamtal, vilka åklagarna hävdar varit ämnade att skrämma ”väljare i stadsregioner med stora minoritetspopulationer” från att poströsta i presidentvalet den 3 november.

Wohl, 22, från Irvine, Kalifornien, och Burman, 54, från Arlington, Virginia, har nu åtalats för bedrägeri via telefonkommunikation och mutbrott i samband med fler än 8000 uppringningar till boende i Cleveland och Östra Cleveland.

De båda männen står redan sedan tidigare åtalade för samma brott i Michigan och de har stämts med samma brottsrubricering i New York City. De har där frigivits mot en borgen på 100 000 dollar efter att ha förnekat brott.

De aktuella brottsanklagelserna gäller verksamheten som bedrivits i en grupp kallad Projekt 1599, som Wohl och Burkman har dragit igång. Potentiella väljare har kontaktats med automatiserad telefonuppringning.

Uppringaren har därvid uppgett för dem att polis och inkassoföretag kan använda personlig information, som väljare bifogar med sina poströster – för att spåra individer som har kreditkortsskulder och/eller en arresteringsorder riktad mot sig.

Påståendet är falskt. Uppringaren har även falskt påstått att U.S. Centers för Disease Control – USA:s nationella folkhälsomyndighet – använder personinformationen, som bifogas poströster för att spåra människor, som man avser tvångsvaccinera.

Enligt uppgifter från Cuyahoga Tingsrätt ska rättegången mot Wohl och Burkman gällande de misstänkta brotten i Cleveland och Östra Cleveland påbörjas den trettonde november.


  • Publicerad:
    2020-11-04 17:00