MALMÖ. Judarna och muslimerna i Malmö går nu ihop och enar sig mot ”rasism”. Detta efter att muslimska och judiska representanter knutit vänskapsband.

Under fredagen den 23 januari träffades Salahuddin Barakat, imam och ledare för Islamakademien, Ibrahim Gicvan, ordförande för Muslimska församlingen i Malmö och Shneur Kesselman, rabbin i Malmös synagoga.

Anledningen till mötet var att knyta vänskapsband mellan muslimer och judar i syfte att stå enade mot ”rasism”.

Imamen Salahuddin Barakat och rabbinen Shneur Kesselman.

Islamisten och tillika imamen Salahuddin Barakat tillsammans med rabbinen Shneur Kesselman.

De muslimska representanterna gav till den judiske representanten Kesselman en blombukett och ett kort med följande text:

”Till rabbin Shneur Kesselman, Judiska församlingen i Malmö och alla Malmös judar – Malmö är inte helt utan er!”

Open Skåne, en muslimsk-judisk hemsida som strävar efter ”social och kulturell öppenhet i Skåne”, rapporterar i en artikel på sin hemsida att det egentligen inte existerar någon konflikt mellan judar och muslimer:

”Attacker mot synagogor och moskéer uppmärksammas i media, men ofta på ett sätt som får den okunnige att tro att judar och muslimer inte kan eller vill leva sida vid sida. Bilden av motsättningar mellan människor av olika tro underblåses och utnyttjas av politiska intressen.”

Man skriver också att judar och muslimer har en stark gemenskap i Skåne och att samhället måste ta vara på detta:

”Gemenskapen mellan judar och muslimer i Skåne är starkare än vad många tror, eller vill tro. Det är hög tid att samhället erkänner och använder sig av den resurs som finns bland kvinnor och män i de skånska synagogorna och moskéerna.”

Juden  Jehoshua Kaufman tillsammans med muslimer som håller lappar med budskapet "yalla yalla Sverige åt oss alla" och "tillsammans skonar vi Sverige från rasism".

Den 2 januari i år framträdde Jehoshua Kaufman, ordförande för Judiska församlingen i Malmö, i en manifestation med parollen ”Rör inte min moské”. Under manifestationen höll muslimer lappar med budskap så som ”yalla yalla Sverige åt oss alla” och ”tillsammans skonar vi vårt Sverige från rasism”.

I Nordfronts artikel Judarna gav oss muslimerna framgår det tydligt att den muslimska massinvandringen beror på att judar genom ihärdig lobbyism påtvingat svenska folket den så kallade ”mångkulturen”. Samarbetet mellan judarna och muslimerna i Malmö är ytterligare ett bevis på just detta.

Artikeln som publicerades på torsdagen togs bort under samma dag men Nordfront lyckades få tag i en så kallad ”ögonblickskopia” av artikeln, som går att läsa HÄR.

Källa: 
Imam och rabbin med gemensamt mål


  • Publicerad:
    2015-01-30 00:01