SIONISM. Judisk maktorganisationen ”Civil Right Defenders” har föreläst för Sveriges fotbollslandslag om hur dåligt de tycker att VM-värden Ryssland behandlar homosexuella.

Den yttrandefrihetsfientliga judisk maktorganisationen ”Civil Right Defenders” – som tidigare bland annat gjort sig kända för att hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen – har föreläst för det svenska fotbollslandslaget om hur ”hemskt” Ryssland är. Landet står som värd för fotbolls-VM som drar igång om drygt två veckor och som Sverige kommer att delta i.

Efter ”utbildningen” fanns det flera företrädare för landslaget som var beredda att ge uttryck för antiryska uttalanden till media.

— Nu är det inte vi som driver utrikespolitik. Men vi kommer till ett land där de mänskliga rättigheterna inte har samma nivå som i Sverige. Framför allt handlar det om delar kring Tjetjenien. Den info den lämnade till oss kändes inte speciellt rolig att ta del av. Om man har en uppfattning ska man framföra den, tycker jag. Men idrottsmän måste ta ställning själva, det är upp till var och en, sa till exempel förbundskaptenen Janne Andersson.

Flera spelare uttalade sig också om sexuella minoriteters situation i landet och öppnade för en homovurmande ”protestaktion” under världsmästerskapet.

Källa:
Svenska spelarna tar ställning inför VM i Ryssland: ”Klart att vi står för lika rättigheter”


  • Publicerad:
    2018-05-30 20:05