BROTT. Ett julbord spårade ur i ett villaområde i Forsbäck i Kungsbacka under lördagskvällen. Tre personer ska ha blivit knivhuggna, varav en av dessa avled av sina skador. En person sitter anhållen misstänk för mord och mordförsök.

Det var strax innan klockan sju under lördagskvällen som polisen fick in ett larm om att ett våldsbrott skett i ett villaområde i Forsbäck i Kungsbacka. En 40-årig man ska ha gått från villa till villa och huggit ner minst tre personer med en kniv. En av dessa tre, en man, ska ha avlidit av sina skador och tillståndet för de andra två, en 35-årig man och en 30-årig kvinna, är mycket kritiskt.

— Mannen är allvarligt skadad. Kvinnan är livshotande skadad, säger Robert Sjölund vid Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Enligt uppgifter ska en sammankomst, troligvist ett julbord, ha ägt rum tidigare under kvällen men som senare spårade ur. Gärningsmannen ska dock inte ha attackerat de tre personerna i samma hus utan han ska ha gått från villa till villa efter sammankomsten och attackerat sina offer.

En stund efter att larmet kom in till polisen ska en 40-årig man ha gripits misstänkt för mord och mordförsök. Mannen är hemmahörande i villaområdet där knivdådet inträffade och han är inte känd av polisen sedan tidigare.

Vad som föranledde attackerna är ännu okänt.

Källa:
En död och flera skadade efter knivattack


  • Publicerad:
    2015-12-06 11:30