USA. Den blivande vicepresidenten Kamala Harris har kryddat sin bakgrund med en historia tagen från den antivite aktivisten Martin Luther King.

Twitteranvändare anklagar nu den tilltänkta vicepresidenten i USA, demokraten Kamala Harris, för att ännu en gång ljuga om sin personliga bakgrund.

Enligt den amerikanska publikationen The Focus har hon tagit en påstådd händelse förmedlad av den antivite och sionistiskt uppbackade svart makt-aktivisten Martin Luther King och gjort den till sin egen.

Det var i en intervju med tidskriften Elle i oktober som Harris att hon som barn sittandes i en barnvagn var med sina föräldrar i en protestmarsch för svart makt i Oakland, och sagt till en polis att hon ville ha ”fjihet” – hon var så liten att hon ännu inte kunde uttala ordet ”freedom” helt korrekt, så från barnvagnen svarade hon ”fwee-dom” när polisen frågade vad Kamala helst av allt ville ha.

Men Twitterläsare hävdar att historien är stulen från aktivisten Martin Luther King, för han berättade exakt samma historia i en intervju med Playboy 1965 om en marsch i Alabama.

Kamala Harris kryddade sin valkampanj med flera ”förstärkta” historier om sin och hennes familjs ”svåra levnadsförhållanden” under den ”strukturella rasismens” Amerika.

På annandag jul berättade Kamala Harris i ett videoklipp att hon minns då hon som barn firade kwanzaa och att man i flera generationer av hennes familj firat kwanzza, som sägs vara ett alternativ till de vitas och de kristnas julfirande.

En judisk bluff
Detta är en uppenbar lögn, då kwanzaa hittades på efter judisk förebild år 1966 som ett led i att attackera de vitas julfirande. Likt den på 1900-talet instiftade ”judiska julen” chanukka som introducerades för att bräcka de kristnas jul och samtidigt fira judarnas gerillakrig och massmord på syrisk-grekiska seleukider för över 2 000 år sedan.

Kwanzaa firas strax efter judarnas chanukka och infaller mellan 26 december och 1 januari. Precis som Kamala Harris gör i sin Twitter-video, tänder man en ljusstake som har den judiska menoran som förebild.

Medskaparen av ”högtiden” kwanzaa, afrikanen Maulana Karenga, erkände i Washington Post 1978 att kwanzaa var en bluff. Så här skrev journalisten Hollie West om saken, enligt The New York Times:

”Jag skapade Kwanzaa,” skrattade Ron Karenga som en tonåring som precis avslöjat en djupt hållen, dyrbar hemlighet. ”Folk tror att det är afrikanskt. Men det är det inte. Jag ville ge svarta en egen högtid. Så jag kom på kwanzaa. Jag sa att det var afrikanskt för att du vet att svarta människor i det här landet inte skulle fira det om de visste att det var amerikanskt. Dessutom satte jag det runt jul eftersom jag visste att det var då en hel del blod [svarta] skulle festa!”

Kamala Harris ljuger igen. Se hennes videoklipp på Twitter.


  • Publicerad:
    2021-01-07 07:35