Under den gånga helgen arrangerade Nationell Ungdom ett kampsportsseminarium i Västsverige, det hela avslutades med en härlig räkfrossa.

På fredagskvällen började deltagarna från hela landet anlända vid 22-tiden, till husen som hade ställts till förfogande i Västra Sverige. Innan sovdags blotades för förfäderna och för kampen.

På lördagsmorgon var det uppstigning vid 08.30, för att äta en uppfriskande grötfrukost. Därefter ställde deltagarna upp för att få instruktioner av regionchefen om dagens aktivitet. Strax därefter begav sig grupperna till en närliggande idrottslokal, hyrd i syfte att genomföra ett tre timmar långt kampsportsträningspass.

De två instruktörerna, bägge med väldigt lång erfarenhet av kampsport/självförsvar började presentera programmet som skulle köras under dagen. Efter 15 minuters uppvärmning delades deltagarna upp i två grupper, där de fick träna olika spark, slagtekniker, blockeringar och även kast. Seminariet avslutades med övningar i gruppstrid och gruppsykologi.

Efter att träningen var avslutad åkte vissa ner till en närliggande sjö för att ta sig ett uppfriskande dopp, medan de andra åkte tillbaka till husen för att förbereda inför kvällen.

Vid 19.30-tiden var det dags för de efterlängtade räkorna. Mängder med räkor bars fram tillsammans med alla tillbehör, bröd, majonnäs, citron och dryck.

Efter att maten var uppäten och samtliga var mätta och belåtna togs tillfället i akt att bekanta sig med medlemmarna från de olika regionerna som man inte hade träffat tidigare.

Vid 02.00 gick de sista och la sig för att några timmar senare stiga upp för en sista frukost tillsammans innan hemfärden.


  • Publicerad:
    2002-09-08 10:27