UKRAINAKNFLIKTEN Ryskt luftförsvar lyckades under natten till onsdagen skjuta ned två drönare som var på väg mot Kreml. En talesman för den ryska regeringen säger att syftet med drönarna var att döda president Putin.

Ukrainas armé har vid flera tillfällen skjutit kamikazedrönare mot mål djupt inne i Ryssland. Medan de flesta har skjutits ned har man i vissa fall bland annat lyckas åstadkomma skador på flygplatser.

Två ukrainska drönare ska ha skjutits utanför Moskva under natten till onsdagen, skriver RT. Kremls talesperson Dmitrij Peskov uppger att målet för drönarna var Kreml och mer specifikt president Vladimir Putin.

Putin befann sig dock i sin residens strax utanför Moskva vid tiden för attacken. Presidentens presstjänst meddelar också att Putin inte kommer att ändra sitt schema på grund av incidenten, som man beskriver som ett terrordåd.

”Vi ser det som ett planerat terrordåd och ett mordförsök på den ryske presidenten inför Segerdagen och paraden den 9 maj, då utländska gäster ska vara på plats enligt planen”, skriver Kreml i ett pressmeddelande.

Ukrainas regering har förnekat all kännedom om självmordsdrönarna.