GRETA-CIRKUSEN. Den 16-åriga Greta Thunberg, som genom flitigt arbete av en hel PR-cirkus blivit världsberömd för att skolstrejka ”för klimatet”, vänder sig nu tillsammans med organisationen ”Fridays for Future” direkt till de fackliga organisationerna för att de ska utlysa generalstrejk i hela landet.


Greta Thunberg, med kopplingar till George Soros, uppmanar alla vuxna att strejka för att visa att de bryr sig om sina barn. Foto: Anders Hellberg (CC BY-SA 4.0)

Den kända skolstrejkerskan Greta Thunberg uppmanar nu, tillsammans med ”Fridays for future” en organisation som har fått unga att skolstrejka varje fredag i sin kamp för att ”minska den globala uppvärmningen” via fackföreningar och förbund alla vuxna att delta i en generalstrejk den 27 september.

I uppropet påstår sig Greta och övriga ”Fridays for future” ha ”offrat en del av sin utbildning” i sin kamp för ”en framtid” och man kräver att vuxna ska visa att de ”bryr sig om sina barn över allt annat” genom att strejka.

I sin kamp för att uppmärksamma vad de menar är ett globalt hot hoppas nu organisationen att alla vuxna i Sverige lierar sig i en ”generalstrejk för klimatet”.

Det är inte helt utrett hur det skulle hjälpa klimatet att skolbarn eller vuxna strejkar. Inte heller huruvida klimataktivisterna har gjort någon konsekvensanalys av uppmaningen till alla vuxna att gå ut i strejk. Uppropet har mötts av många kritiska kommentarer på sociala medier, som påpekar det samhällsfarliga i att exempelvis poliser, brandmän och sjukhuspersonal strejkar.

Däremot står det helt klart att Greta fått en hel del draghjälp och kanske även utnyttjats för andra syften än själva ”klimatet”.

Den första dagen Greta satte sig utanför riksdagen för att klimatstrejka, så kom som av en ren händelse Ingemar Renzhog, mannen som grundat hennes mors – den kända operasångerskan och vänsteraktivisten Malena Ernman – förlag förbi och tog en bild av henne.

Bilden publicerades på förlagets instagramkonto av Renzhog samma dag som Malena Ernmans bok publicerades.

Aftonbladet publicerade (möjligen efter tips från Renzhog) samma dag som Greta inledde sin strejk, en helsidesartikel om Greta Thunberg som startade en kedjepublicering där snart sagt varje tidning hakade på. (Läs mer här)

Gretas coach Luisa-Marie Neubauer, en av grundarna till skolstrejk-organisationen ”Fridays for future” och som funnits med på många bilder och filmer tillsammans med Greta, tillhör organisationen ”One foundation”.

Denna organisation finansieras av personer som Bono och Bill och Melissa Gates men även av den ökände mångmiljardären och ”filantropen” George Soros. (Läs mer här)

Anmärkningsvärt är att Greta under fredagen lade upp en bild på sitt Twitterkonto, där hon poserar i en antifascisttröja tillsammans med en medlem i det brittiska popbandet The 1975, som meddelat att de snart ska släppa en låt med Greta.

En händelse som kan antyda att de krafter som använder sig av Greta nu vill att hennes kamp breddas, från att bara handla om klimat till att övergå till andra politiska frågor som exempelvis folkutbyte och massinvandring.

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1154354589925335041

Källor:
Greta vill lamslå hela landet med strejk – 25% beredda att delta
Sveriges alla vuxna – strejka 27 september
PR-spinnet bakom Greta Thunberg
Soros-finansierad organisation bakom Klimat-Greta
Vetenskapsmän i Italien går emot klimathysterin


  • Publicerad:
    2019-07-25 23:45