RYSSLAND Nina Ostanina från Rysslands kommunistparti vill att samtliga bögklubbar i landet stängs ned efter den nya lagen mot homopropaganda. ”Bögklubbar är vanligtvis där man hittar hbtq-personer”, förklarar hon.

Nyligen röstade Ryska federationens underhus, statsduman, enhälligt igenom en lag som utökar förbudet mot att sprida homopropaganda till minderåriga till ett generellt förbud. Nu vill Nina Ostanina, som är ledamot i statsduman för Ryska federationens kommunistparti, att även landets bögklubbar stängs ned.

Enligt Ostanina är det för att sådana inrättningar bryter mot förbudet att främja homosexualitet, skriver RT.

— Bögklubbar är platser där man vanligtvis hittar hbtq-personer. Jag ser dem som inrättningar som propagerar för icke-traditionella sexuella relationer, kommenterar Ostanina till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti.

Samtidigt bedyrar Ostanina att det inte handlar om censur eller en attack mot så kallade hbtq-personer. Dessa kommer enligt Ostanina att ”fortsätta att leva vidare som de gör nu”.

Ryska federationens kommunistparti grundades 1993 efter det sovjetiska kommunistpartiets upplösning och är till skillnad från vänsterpartier i Europa uttalat anti-liberalt, värdekonservativt och statsnationalistiskt. Ostanina själv är ordförande för den parlamentariska kommittén för familjefrågor och är känd i Ryssland som en ivrig försvarare av familjen och traditionella värderingar.