Fredagen den 6/5 passerade en sympatisör badstranden vid Kroppkärrssjön strax utanför Karlstad centrum. Omedelbart noterade man en mindre grupp om tre tält vid strandkanten. Att tälten tillhörde en grupp kommunister var det ingen tvekan om, då en stor sovjetisk flagga vajade utanför. Med största sannolikhet rörde det sig om Karlstads halvt avsomnade RKU-avdelning.

Omedelbart bestämdes det att flaggan skulle konfiskeras, då sådana osmakliga element inte är önskvärda i den i övrigt så vackra svenska naturen.

Senare under natten begav sig därför en grupp sympatisörer till platsen. Vid en första närmare anblick hade man lätt kunnat missta kommunisternas utflykt för ett tiggarläger bebott av ett gäng zigenare, då platsen var fullkomligt belamrad med diverse skräp och rester efter mångkulturell skräpmat.

Tältens ägare sov hårt och snarkade högljutt, antagligen kraftigt påverkade av alkohol som sina sovjetiska förebilder. Konfiskeringen gick problemfritt och ett gäng flygblad spriddes på platsen innan man lämnade.

Väl hemma klippte man loss en bit från flaggan som man sedan lade i ett kuvert ihop med ett flygblad. Kuvertet lämnades sedan i brevlådan till Andreas Köhler (Signalhornsgatan 142, 65634 Karlstad), ordförande i Karlstads RKU-avdelning.

Resterande del av flaggan eldades sedan upp under glada tillrop från de församlade.

Kohler


  • Publicerad:
    2016-05-09 21:00