BANKVÄLDET. Den konservativa debattören Mira Aksoy problematiserar illvilliga krafters kontroll över medborgares inköp och föreslår kontanter som motmedel.

Nordfront skrev förra året om den före detta SD-medlemmen och ungsvenskan Mira Aksoy. Detta efter att hon twittrat om att européer bör föda mer barn så att inte ”mänskligheten i framtiden kommer vara 80% afrikansk och asiatisk”.

Aksoy är själv etniskt halvkurdisk men är född och uppvuxen i Sverige och gästade för några månader sedan alternativhögerpodden Vita pillret, där hon menade att hon har en helt svensk kulturell identitet. Efter det blev hon avstängd från det partilojala ungdomsförbundet samt fick ett ärende startat mot sig av moderpartiet. Nu har Aksoy lämnat partipolitiken och är numera skribent för Samhällsnytt samt Twitter-debattör.

För några dagar sedan lyfte hon fram delar av problematiken kring att alla inköp gjorda med bankkort lagras av mot invandringskritiska svenskar illvilliga krafter. I samma anda populariserade hon tanken om att börja använda kontanter för att värna integriteten.

Inlägget har fått många gillamarkeringar och kommentarer, där många sjunger kontanters lov.


  • Publicerad:
    2020-01-27 20:00