BORÅS. En kvinna som utsatts för en våldtäkt ska ha anträffats utomhus under natten i Boråstrakten. Fem personer har eftersökts och förhörs nu av polisen i ärendet.

Efter att en kvinna påträffats utomhus någonstans i Boråstrakten av förbipasserande fick man tillkalla polis. Detta då man kunde misstänka att kvinnan hade utsatts för en våldtäkt.

— Hon hittades av allmänheten och omständigheterna kring det gör att man misstänker brott, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Kvinnan vårdas just nu på sjukhus men polisen vill inte uttala sig om hennes tillstånd.

— Jag vill inte uttala mig om det. Det finns inga uppgifter om att hon har blivit slagen men det är illa nog ändå, säger Nyman.

Polisen har också eftersökt fem personer som man senare hittade i en lägenhet. Enligt polisen är de i nuläget inte misstänkta för något brott men förhörs i ärendet.

— Vi har precis inlett förundersökningen. Fem personer är hämtade och nu ska det utredas vad de har för inblandning i ärendet, säger Joakim Danz, inre befäl vid Boråspolisen till Borås Tidning.

Uppdatering:

De misstänkta männen som är mellan 20 och 35 år, begärdes häktade under fredagseftermiddagen av åklagare som skäligen misstänkta för våldtäkt. Det är ännu oklart vilken relation männen ska ha haft till den utsatta kvinnan men allt tyder på att hon blivit utsatt för våldtäkten i den lägenhet där samtliga män senare kunde gripas.

Källor:
Misstänkt våldtäkt i Borås – fem till förhör
JUST NU: Misstänkt våldtäkt – kvinna hittades utomhus


  • Publicerad:
    2017-03-17 09:55