Barbara Spectre är ordförande för ett judiskt utbildningsinstitut i Stockholm. För en tid sedan deltog hon i en minst sagt avslöjande intervju. Här följer den med svensk text.

Spectre-intervjun har under de senaste två månaderna florerat på internet. Den har orsakat ett visst rabalder på olika systemkritiska forum, men inte översatts. Intervjun, som gjordes av israeliska IBA News (Israel Broadcasting Authority) och vände sig till en judisk publik, har nu översatts till svenska.

 

Barbara Spectre är inte vem som helst. Som ordförande för det judiska utbildningsinstitutet Paideia i Stockholm, är hon en ledande gestalt för det judiska folket i ”diasporan”. Hennes ordval måste ses som representativ för en inställning vilken (bland annat med tanke på att hon i intervjun inte får några som helst mot- eller följdfrågor) är rådande inom det judiska samfundet.

Utspelet i IBA News är avslöjande. Med sitt ordval understryker Barbara Spectre judefrågans avgörande betydelse. Hennes ord måste tas på allra största allvar av den nationella oppositionen. Spectre ger med sitt konstaterande, ny aktualitet åt Richard Coudenhove-Kalergis vision om ett enat och utblandat Europa:

”Framtidens människa blir av blandras. För Pan-Europa (dvs. det enade Europa) önskar jag mig en europeisk-asiatisk-negroid blandras. Judarna skall överta ledningen, ty försynen har i judarna givit Europa den nya andans adelsras”. – Richard Coudenhove-Kalergi, grundaren av Pan-Europarörelsen och en av arkitekterna bakom dagens EU.


  • Publicerad:
    2010-10-19 00:00