TYSKLAND-BULGARIEN. Under dagen hålls nationella demonstrationer i både Tyskland och Bulgarien. Motståndsrörelsen har en svensk delegation på plats i varje land och Nordfront kommer här att kontinuerligt skriva om vad som händer i Tyskland och Bulgarien. 

Idag är det demonstration i Tyskland och Bulgarien. I den tyska staden Würzburg demonstrerar Der Dritte Weg som är ett revolutionärt nationellt socialistiskt parti och i Bulgarien hålls en minnesmarsch i landets huvudstad Sofia för att hedra den fallna hjälten Christo Lukov. Nordiska motståndsrörelsen har en svensk delegation på plats i varje land och här kan du följa liveuppdateringen från Tyskland och Bulgarien.

Åsiktspolisen hittade inga kärnvapen.

När den svenska delegationen som nu befinner sig i Tyskland var på väg mot flygplatsen under fredagsmorgonen stoppades man av en polisbil på en parkeringsplats i Göteborg för en så kallad ”rutinkontroll”. Inom kort anropade man tre andra polisbilar som hade väntat bakom ett hörn.

Regimens hantlangare visiterade delegationen och undersökte deras fordon och samtidigt som trakasserierna pågick åkte en av polisbilarna iväg för att bekämpa riktiga brott. Efter att åsiktspoliserna tröttnat, då de inte hittade några massförstörelsevapen, så fick delegationen åka iväg mot flygplatsen.

Gårdagens protestaktion utanför stadshuset i Sofia, Bulgarien.

Den andra delegationen som befinner sig i Bulgarien deltog igår på en protestaktion utanför stadshuset i Sofia då de styrande i staden gör allt för att stoppa Lukov-marschen.

Liveuppdateringen kommer att gå till som så här att uppdateringar från Tyskland kommer att markeras i röd färg medan Bulgarien kommer att markeras i grön färg.

Följ liveuppdateringen nedan:

Uppdatering 15:00:

Demonstranterna är nu på väg mot platsen där demonstrationen ska hållas. Enligt uppgifter är det ungefär 200 deltagare.

Uppdatering 16:00:

De bulgariska demonstranterna är nu på väg till samlingsplatsen. Nedan är ett klipp från marschen till samlingsplatsen för den stora Lukovmarschen:

Uppdatering 16:10:

Polisen har stoppat deltagarna för visitation på väg mot samlingsplatsen.

Uppdatering 16:15:

Demonstrationen har börjat och precis som i Sverige vid Motståndsrörelsens demonstrationer är storfinansens hjärndöda massa på plats och skriker.

Uppdatering 16:35:

Församling! Deltagarna förbereder sig inför marschen. Regimpolisen har visiterat och skrivit ner samtliga deltagares personuppgifter.

Uppdatering 16:50:

Uppdatering 17:00:

Uppställning inför avmarsch! Motståndsrörelsen har fått äran att marschera i främsta ledet.

Uppdatering 17:05:

Ledaren har ordet.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg talar just nu inför åhörarna i tyska Würzburg.

Uppdatering 17:10:

Uppdatering 17:30:

Uppdatering 17:40:

Uppdatering 17:55:

Walter Strohmaier från Der Dritte Weg talar om de allierades krigsförbrytelser mot det tyska folket. Texten på banderollen lyder ungefär: ”Bombterror mot Tyskland – Vi minns deras offer!”. Till vänster syns två ”bödlar” som håller i varsin bomb, en brittisk och en amerikansk, och har en begravningskista emellan dem.

De amerikanska och brittiska ”bödlarna”.

Den judiska storfinansens springpojkar nummer ett (AFA) är också på plats och motdemonstrerar med EU-fanor och israeliska fanor.

Uppdatering 18:10:

Uppdatering 18:15:

Uppdatering 18:35:

Demonstrationen i Tyskland är nu avslutad. Utrikeskorrespondenten på plats meddelar att arrangörerna under marschens gång spelade upp Wagnermusik. Sista talare var Matthias Bauernfeind som är lokal ledare för partiet i Würzburg samt vice ledare för hela södra Tyskland. Han talade om hur tiotusentals tyskar dog i eldstormarna i Würzburg under andra världskriget som de allierade bombplanen var ansvariga för. Då ska man också ha i åtanke att Würzburg är en relativt liten stad.

Efter talet spelade man upp en ljudinspelning från ett flyglarm och bomber som exploderar för att påminna åhörarna om den skräck som de civila måste ha känt under bombningarna. Tyvärr har vi inga bilder från Bauernfeinds tal.

Uppdatering 18:40:

Uppdatering 18:45:

Uppdatering 19:25:

Demonstrationståget har nu nått sin slutdestination som är utanför Christo Lukovs hem där han den 13 februari år 1943 mördades av kommunister. Mordet ägde rum utanför hemmet på gatan där kommunisterna sköt honom i ryggen. Just nu håller olika representanter för inhemska så väl som utländska organisationer tal.

Uppdatering 19:40:

Enligt nya uppgifter till Nordfront så avslutades inte demonstrationen förut. Det var endast själva marschen som avslutades. En av Der Dritte Wegs företrädare har nyligen avrundat den lyckade demonstrationen. Minst 200 personer deltog i demonstrationen.

Efter att demonstrationen avslutats kom polisen fram till den svenska delegationen och förklarade att en vidrig systemjournalist påpekat för konstaplarna att Motståndsrörelsens fana är olaglig i Tyskland. Lindberg blev därför först misstänkt för gummiparagrafen hets mot folkgrupp eftersom att han talade under demonstrationen. Men polisen kollade sedan upp det hela och sa till motståndsmännen att organisationens fana inte alls är olaglig i Tyskland. Chefen för Näste 2, Jimmy Andersson, som är ansvarig för fanorna var ändå tvungen att lämna ID till polisen vilket innebär att han nu istället är misstänkt.

Uppdatering 19:45:

Fanorna sänks och deltagarna knäböjer och tillägnar den heroiske generalen en tyst minut.

Uppdatering 20:10:

När deltagarna var på väg tillbaka mot samlingsplatsen för att åka hem igen så beordrade arrangörerna marschtåget att stanna då de trodde att Motståndsrörelsens fanor blivit beslagtagna av polisen. Arrangörerna meddelade polisen att man inte skulle fortsätta en enda meter förrän fanorna lämnats tillbaka. Dock blev fanorna aldrig beslagtagna och marschtåget fortsatte tillbaka mot samlingsplatsen för avfärd hemåt men en bit innan man var framme så stoppade polisen deltagarna och försökte gripa någon eller några men misslyckades totalt.

Anledningen till detta var för att deltagarna skanderade ”Nationalsozialismus! – jetzt!” som betyder ”Nationalsocialism! – Nu!”, viket är olagligt i Tyskland. Efter polisens misslyckade försök till att gripa deltagare så fortsatte man mot samlingsplatsen. Kvällen kommer nu att avslutas med sociala aktiviteter.

Uppdatering 20:25:

Härmed avslutas liveuppdateringen från Tyskland och Bulgarien. Fler artiklar om demonstrationerna kommer att publiceras de närmaste dagarna.


  • Publicerad:
    2017-02-18 15:24