KOMMENTAR Den politiska retoriken går på högvarv nu vid valtider. Men är all retorik acceptabel i detta krig om vems idéer som skall styra?

Det är valtider och jag förstår att varje parti försöker locka så många väljare som möjligt till sitt eget parti. Däremot såg jag och många andra under förra valet att Alternativ för Sverige (AfS) gärna framställde sig själva som det enda partiet som tog upp vissa frågor. Det finns många exempel av det, här nedanför finns ett.

Denna retorik har fortsatt inför det här valet.

AfS är enda parti som har aktiv återvandring på sitt program. Alla kriminella och systembelastande invandrare skall skickas hem. Och de som fått svenskt medborgarskap (gratis av 7klövern) skall få det indraget.

AfS Gävleborg - Facebook - mars 2021

I detta avsnitt berättar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand om partiets centrala fråga återvandringen och hur vi ska göra för att bli av med alla probleminvandrare. Det krävs långtgående lagändringar, men Alternativ för Sverige är det enda parti som alltid drivit detta och som alltid kommer att göra det!

Sunt förnuft med Gustav - Youtube - april 2022

Nu kanske någon tänker, allt är acceptabelt i krig och kärlek. Politik är definitivt ett krig om vems idéer som skall härska. En av anledningarna till att jag valde att engagera mig var för att jag är så oerhört trött på de skamlösa lögnerna som dagens politiker spyr ut. Dessa lögner är så uppenbara för de med basal kunskap att allting hade varit skrattretande om inte fallet vore att folket väljer sådana politiker vid varje val trots lögnerna.

Att Alternativ för Sverige far med osanning i sin retorik är uppenbar för de med basal kunskap om politik. Men för de som inte vet så kan jag påpeka att Nordiska motståndsrörelsen skapades år 1997 som Svenska motståndsrörelsen och partiprogrammet släpptes år 2015. Partiet är välkänt (ökänt) för att vilja ställa grupp mot grupp och skicka hem de främmande raselementen från Sverige. AfS registrerades som parti år 2017 och lanserade sig inför valet år 2018.

Kanske AfS tar till sig av min kritik och ändrar retorik? Eller så väljer de att fortsätta gå på den inslagna vägen som kommer att leda dem allt mer i en moralisk samstämmighet med de övriga riksdagspartierna. För mig personligen är det viktigt att politiker strävar efter att ompröva sig för att hitta en högre sanning annars skapar man ett Sverige som idag. Ett rakt igenom dysfunktionellt land.

Samnytt stödjer AfS

Samnytt är en del av counterjihadrörelsen, därmed är jag och dem som olja och vatten. Det betyder inte att jag inte ibland uppskattar när de jävlas med etablissemangets journalister och ställer dem mot väggen för deras vinklade rapportering av nyheter. Samnytt har också publicerat flera debattartiklar från Alternativ för Sverige och stött partiet i deras rapportering.

Under Almedalsveckan mördades som bekant en kvinna, medierna riktade genast sina attacker mot Nordiska motståndsrörelsen genom att para ihop honom med Motståndsrörelsen genom att använda sig av ordet ”kopplingar”. Både Fria Tider och Samnytt hakade på medias fulspel men när rättsväsendet påpekade att det inte fanns någon koppling så skiftade Fria Tider rapporteringen men artiklar publicerades fortfarande på Samnytt som insinuerade att det fortfarande kunde finnas en koppling mellan mördaren och Nordiska motståndsrörelsen.

Den misstänkte pekas ut som en 33-årig man som har eller har haft kopplingar till NMR. Bland annat påstås han ha deltagit i den nationalsocialistiska grupperingens demonstrationer.

SSU-toppen: SD och NMR ”verkar för samma sak”

För er som inte vet det så skrev mördaren att han röstat på AfS år 2018 på sin egen Facebook. Innan vi fortsätter texten vill jag påpeka att jag absolut inte vill beskylla AfS för hans gärning och att partiet inte står bakom hans agerande oavsett vad slaskmedia skriver. Men ni läsare måste veta detta för att förstå mitt agerande. När jag läste Samnytts artikel så tolkade jag det som att de ville trycka dit Nordiska motståndsrörelsen. Därför kontaktade jag deras reporter Mattias Albinsson i en blandad nyfikenhet av vad de själva visste om fallet och varför de skrev som de gjorde. Men också att kivas lite med honom då jag vet om att Samnytt stödjer AfS. Anledningen till varför jag frågar om de kontaktat Nordiska motståndsrörelsen är att det är det pressetiskt korrekta att göra.

Klicka för att läsa hela mejlkonversationen mellan oss

Hej 

Jag har lite frågor kring den här artikeln: https://samnytt.se/ssu-toppen-sd-och-nmr-verkar-for-samma-sak/ 

Är du/ni medvetna om att gärningsmannen enligt egen utsago på Facebook berättat att han röstat på AFS år 2018 och att han ser det partiet som vägen framåt? 

Den andra frågan är, har du/ni kontaktat organisationen Nordiska motståndsrörelsen angående de anklagelser som lagts fram mot dem i era texter?

Albinsson svarar:

Hej!

1. Det är vi medvetna om. Det var dock inte AFS Youbert Aziz twittrade om.

2. Jag vet inte vilka anklagelser du syftar på.

Jag svarar då Albinsson med:

1. Hur länge har ni vetat detta? Är det inte läge i era många artiklar om det här dådet att kanske förtydliga för era läsare att hans sympatier snarare låg hos AfS än Nordiska motståndsrörelsen? Kanske att Youbert Aziz har blivit vilseledd av media om var gärningsmannens politiska sympatier låg precis som era läsare. Du i din text skulle kunna förtydliga detta, eller? 

Angående punkt 2. Angående den här texten: 

Den misstänkte pekas ut som en 33-årig man som har eller har haft kopplingar till NMR. Bland annat påstås han ha deltagit i den nationalsocialistiska grupperingens demonstrationer. 

I en annan artikel så finns även andra anklagelser om samröre.

Detta är förvisso Kristoffersson som skriver detta, men du kanske ändå kan svara på frågan. https://samnytt.se/vittnet-om-knivmannen-skagg-hade-han/  

Enligt uppgifter till Expressen ska misstänkt gärningsman ha varit aktiv i NMR under flera år och bland annat deltagit i demonstrationer. Aftonbladet rapporterar att mannen även har skrivit artiklar hos Nordfront. Han förekommer inte i belastningregistret.

Albinsson svarar:

Hej!

Precis, jag ger en bakgrund till Aziz tweet.

Nej, jag svarar inte på frågor om artiklar jag inte skrivit.

Det blev ganska snart uppenbart för mig att Albinsson inte var intresserad av att prata om andra infallsvinklar varvid jag inte fortsatte att fråga. Hans svar påminner om vad en journalist på Public Service skulle skriva om denne ens bemödade sig med att svara. De som kallar sig alternativ media gnäller oftast högljutt på hur medierna sitter i maktens knä och arbetar för partierna. För mig är det uppenbart att Samnytt arbetar för att få fram AfS och därmed skarvar man ännu mer med rapporteringen. Jag vet inte hur omfattande AfS:s samröre med Samnytt är, om det ens finns något.

Den 19 juli så publicerades ytterligare en artikel med rubriken: AfS: Sverige behöver ungersk familjepolitik. Artikeln avslutas med

I kombination med vårt program för en tvingande återvandring av minst en miljon missanpassade invandrare, har vi därmed – som enda parti – en heltäckande politik för att rädda det svenska folket.

AfS: Sverige behöver ungersk familjepolitik

I texten framförs återigen att AfS är det enda partiet för att rädda svenskarna. Vi vet alla att Ungern i sin tur inspirerades av den tyska nationalsocialistiska familjepolitiken. Jag själv tycker att det är positivt att Ungern hittar tillbaka till 30-talet. Men jag blir osäker om AfS:s retorik verkligen kommer bli verklighet. Kan man öppet påstå att man är det enda partiet i en rad frågor fastän att det inte är så, vad är man mer redo att ljuga om för att uppnå sina mål? Då AfS inte baserar sin återvandringspolitik på etnicitet utan på årtal, så blir min fråga: Kommer hundratusentals muslimska, arabiska och afrikanska kvinnor åtnjuta AfS:s planerade familjepolitik? Kommer deras avkommor att få lov att bli ihop med svenskar och bli sedda som svenskar? Om svaret på dessa frågor är ja, då skjuts bara problemet på framtiden när det kommer till bevarandet av det unika svenska folket.

Jag fick en lust att bemöta artikeln, därför kontaktade jag Samnytts politiska redaktör Mats Dagerlind för att fråga om de kunde tänka sig att publicera en debattartikel från mig.

Dagerlind sa nej. Han önskade att ett eventuellt bemötande skulle vara från ett annat politiskt parti som ställer upp i valet. När jag frågade honom om Nordiska motståndsrörelsen som ställer upp i valet gick bra, så slutade han svara mig.

En annan fråga som jag också ställer mig är varför en nättidning som sätter det judiska folkets intressen för svenskarnas stödjer AfS och varför AfS som påstår att de är de som främst ställer sig på svenskarnas sida inte attackerar Samnytt för att de sätter den judiska gruppen före svenskarna i Sverige?

Jag är beredd att debattera med vem som helst som anser att jag har fel i mitt påstående att Samnytt sätter judarna före svenskarna.

Debatt och diskussion

Nu kanske medlemmarna eller ledningen i AfS tycker att de är det enda partiet som framför alla dessa frågor. Eller att Nordiska motståndsrörelsen på något vis inte står på svenskarnas sida och därmed får de rätt i sina påståenden.

Då anser jag att en debatt alternativt diskussion mellan Nordiska motståndsrörelsen och AfS inte bara skulle vara nödvändig men även rolig att lyssna och se på. Jag kan själv ta på mig att ordna det. Det skulle behövas för att fortsättningsvis knäcka den makt socialliberalerna idag har genom deras uppsatta åsiktskorridor. Det skulle även damma av det oerhört stela svenska debattklimatet där oftast bara slätstrukna diskussioner förekommer. Ett debattklimat där man inte väljer att fäkta mot varandra med sina idéer utan snarare på ett väldigt kvinnligt manér använder sig av värdegrundssignalering och försök att tysta ned allt som bestämts vara obehagliga sanningar.

Finns det någon i Alternativ för Sverige som har det som krävs för att sälja in era idéer?

Säljscenen från den berömda filmen Glengarry Glen Ross

Eftersom vissa av er har en utbildning i ekonomi eller sysslar med försäljning hoppas jag att referensen inte går över ert huvud.