NATIONALISM Uppgifter på internet och Nordfronts källor gör gällande att flera nyckelpersoner i Alternativ för Sveriges partistyrelse nu har lämnat styrelsen.

Tidigare idag skrev Christoffer Dulny ett kryptiskt meddelande på Twitter om Alternativ för Sverige.

Opinionsbildaren Julius Telegram skrev ungefär samtidigt att ”flera viktiga och tunga namn lämnat Alternativ för Sveriges (AfS) partistyrelse”. I kommentarsfältet till sitt inlägg förtydligade han att det ska vara ”tre eldsjälar” som lämnat partistyrelsen de senaste dagarna och att avhoppen beror på missnöje med ”ledning och ekonomi”.

Varken på AfS:s hemsida eller sociala medier har de offentliggjort några nya förändringar i partistyrelsen. Yvonne Lindholm, som var med och grundade partiet 2018, länge har suttit i styrelsen och i december valdes till kassör inför det nuvarande året, verkar dock nyligen ha tagits bort från listan över personer i partistyrelsen som finns på partiets hemsida. Vidare ser Lindholm ut att ha tagit bort sin biografi på Twitter där hon tidigare ska ha gjort reklam för AfS.

Även Andreas Feymark och Eva Dillner ser ut att ha tagits bort från listan över representanter i styrelsen, trots att de likt Lindholm var invalda i styrelsen för 2023.

Mycket tyder alltså på att det är de här tre personerna Julius åsyftar och att hans uppgifter är korrekta. På Telegram antyder också Dulny att mer information om dessa avhopp kommer att presenteras i podden Lögnarnas tempel.

Unika uppgifter till Nordfront

Enligt källor Nordfront pratat med ska även Jeff Ahl ha lämnat partistyrelsen idag på grund av att han inte har förtroende för partiledaren, men han ska vara kvar som medlem i partiet då han tror på partiet som idé. Den prisbelönte journalisten Christian Peterson som tidigare var en profilerad representant för AfS sägs också ha lämnat partiet, men detta ska ha skett redan förra året.

Nordfront har sökt en av personerna i AfS:s styrelse, men personen ville inte kommentera uppgifterna som nu florerar. 2021 ville inte heller AfS-ledningen kommentera uppgifterna om att AFA-informatören Pavel Gamov fått en förtroendeposition inom AfS när Nordfront avslöjade Gamovs förräderi.

Nordfront följer utvecklingen och återkommer när det finns mer att rapportera.