POLITIK Jeff Ahl och Andreas Feymark gästade Lögnarnas Tempel och diskuterade bakgrunden till deras val att tidigare i veckan lämna Alternativ för Sverige.

Listen to "Lögnarnas tempel #145 - AFS nedgång och knall [med] Jeff Ahl & Andreas Feymark" on Spreaker.

I senaste avsnittet av Lögnarnas Tempel, som publicerades idag, intervjuar Christoffer Dulny de tidigare ledande AfS-profilerna Jeff Ahl och Andreas Feymark. Intervjun kretsar framför allt kring varför de båda – tillsammans med tre andra företrädare – för några dagar sedan offentligt meddelade att de lämnar Alternativ för Sverige.

Som tidigare varit känt berodde splittringen inom AfS:s partistyrelse på att flera personer hade organisatorisk kritik mot partiledaren Gustav Kasselstrand och hans närmaste man, Per Sefastsson. Bland annat hade man synpunkter på hur mycket lön de båda tog ut samt hur mycket arbete de lade ner för partiet, särskilt under åren mellan valen då partiet har hållit en lägre aktivitet.

Både programledaren och gästerna i Lögnarnas Tempel verkar också vara överens om att Kasselstrand upprepade gånger ljugit i offentligheten när han påstått att den här och annan kritik varit helt ny och aldrig tidigare dryftats av personerna som nu lämnar partiet och tidigare i år avgick från partistyrelsen efter ett infekterat styrelsemöte.

Det bekräftas även i Lögnarnas Tempel att särskilt Ahl varit starkt kritisk till att Kasselstrand gett Pavel Gamov en förtroendepost inom partiet, ett problem som Nordfront hjälpte till att belysa 2021 när vi avslöjade Gamov som en AFA-informatör.