INRIKES. Stefan Löfven menar att det efter valet var extra viktigt att stoppa ”högerextremism”.

Stefan Löfven tycker det är viktigt att stänga ute partier som inte förstört landet.

Statsminister Stefan Löfven menar att den blocköverskridande januariöverenskommelsen (JÖK) med Centerpartiet och Liberalerna var fullt nödvändig för att hindra ”högerextrema” Sverigedemokraterna.

— Det är inte lätt att gå med på lösningar som inte är våra egna. Men vi höll högerextremismen borta från makten. Och när de frågar mej om det är det enda viktiga att hålla någon borta, så säger jag att svaret är, att vi gör det för att vi står upp för ett annat samhälle. Vi måste stå upp för ett samhälle byggt på frihet, solidaritet, människors lika värde och då måste man hålla högerextremismen borta, sa Löfven under sossarnas partikongress i Örebro.

Även om det finns kritiker i partiet som ogillar den nyliberala politik som C och L förhandlat fram menar statsministern han bara ”upplever det som en liten bubbla som åker omkring, som att det här skulle vara ett stort problem för partiet”, vilket det enligt honom inte är.

Under partikongressen framkom dessutom uppgifter om att S på tolv år tappat från 60 till 41 procent av stödet från LO-medlemmar.

Källa: 
Löfven försvarade januariavtalet


  • Publicerad:
    2019-03-23 22:35