SOCIALDEMOKRATI. För att tvinga Ungern att öppna för EU-påtvingad massinvandring kan Stefan Löfven (S) tänka sig att använda sanktioner mot landet. ”Om man inte är beredd att ta ansvar, då ska det kosta också”, menar statsministern.

Stefan Löfven vill använda sanktioner mot Ungern eftersom landet inte tror på mångkulturen lika mycket som svenska socialdemokrater.

Det är i en intervju med den judiskägda tidningen Dagens Nyheter som statsminister Stefan Löfven (S) berättar om vilka metoder han vill använda för att betvinga Ungern och få dem att godta att landet måste ta sin del av den massinvandring som EU vill påtvinga alla medlemsländer.

— Om man inte är beredd att ta ansvar, då ska det kosta också. Det är därför vi har fört fram det i långtidsbudgeten, att det måste kosta. Du får inte del av EU-medlen på samma sätt som du får i dag. Ungern är ju ett av de länder som får mest. Och det är inte hållbart att det land som får mest stöd från EU säger ”nej vi kommer inte att ta ansvar för migrationen”, säger Löfven.

På fråga ifall han menar sig vara beredd att införa sanktioner mot Ungern svarar Löfven:

— Ja, det är jag beredd att göra. För någonstans måste vi landa i ett gemensamt ansvarstagande, det kan inte vara en eller två eller tre länder som landar i ett gemensamt ansvarstagande utan det måste vi hjälpas åt med.

Statsministern menar att det är flera länder som tillsammans med Sverige driver linjen att framförallt Ungern, men även Polen, ska utsättas för sanktioner så länge de inte accepterar tvångsinvandring.

— Det är vad vi och flera länder med oss driver, säger Löfven.

På fråga vad hans mål inför det kommande EU-valet är svarar Löfven att han vill att det ska gå ”bättre än förra gången”. Han förnekar också bestämt att det går dåligt för socialdemokratin ute i Europa, trots att alla opinionsundersökningar visar att socialdemokratiska partier kommer att tappa under valet.

— Nja, det går inte att säga så där. Det ser väldigt olika ut, och där är det viktigt att man får den bilden riktig. Och det är klart att i Frankrike är det inte alls bra. Men i Portugal är man starka, menar statsministern.

Källa:
Stefan Löfven: Det är inte hållbart att Ungern duckar ansvar för migrationen


  • Publicerad:
    2019-04-15 08:30