Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

M förslag: Vill förbjuda tiggeri lokalt

Av Redaktionen, 2015-10-19
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Moderaterna meddelade under söndagen ett förslag om att införa tiggeriförbud lokalt.

Partistämman beslutade efter en lång debatt på söndagen att de vill införa förbud mot gatutiggeri lokalt och de kräver nu att ordningslagen ses över för att upprätthålla den allmänna ordningen.

— Vi vill inte kriminalisera utsatta människor, utan vi vill göra det möjligt att ta itu med konkreta och praktiska ordningsproblem som kan finnas. Och de finns ju i så fall lokalt. Vi går på de praktiska problemen, säger Beatrice Ask, moderat talesperson i rättspolitiken och före detta justitieminister.

Moderaternas besked om att införa tiggeriförbud kommer väldigt nära inpå en liknande motion som lämnats in i kommunfullmäktige i Ludvika kommun.

Nordfront rapporterade så sent som förra veckan om att Pär Öberg, Motståndsrörelsens representant i Ludvika kommunfullmäktige, har lämnat in en motion om att Ludvika kommun borde vidta åtgärder för att stoppa det organiserade tiggeriet i kommunen. En motion som avfärdades av polisen som meddelat att de inte tänker att göra någonting åt tiggeriet, trots att det står i kommunens ordningsföreskrifter att man måste söka tillstånd för att tigga pengar.

Källa:
Splittrat M vill införa tiggeriförbud


  • Publicerad:
    2015-10-19 11:30