Den 11 september för två år sedan blev polisen larmad till en lägenhet på Kringelvägen i Växjö. Där hittade polisen Kenny Malmberg svårt knivhuggen i ryggen och bröstet. Han fördes till sjukhus där han senare avled. 

Mauricio Olivera som fanns på platsen togs in på förhör och anklagades senare för mordet. Olivera dömdes i tingsrätten till 12 års fängelse, men friades senare från anklagelserna i hovrätten. Detta trots att ett mordvapen hittats på platsen med blodspår från både offer och gärningsman. Även ett vittne har ingått i utredningen som pekar ut Mauricio som gärningsman. 

Svenska rättsväsendet har även brustit i sin säkerhet eftersom Olivera under sin tid i häktet kunde skicka drygt 10,500 SMS och ringa ett antal telefonsamtal. Han kontaktade då bland annat personer involverade i utredningen.

Kenny Malmbergs son kommer få växa upp utan sin far, och han kommer inte heller få någon upprättelse för sin fars död. Den 8 september hålls ett fackeltåg till minne av honom. 

Samling klockan 19:30 på stortorget i Växjö. Facklor kommer kunna köpas till en kostnad av femtio kronor, och överskottet går till Kennys son. Kom du med och visa att vi inte tänker låta mångkulturen skörda fler offer och inte heller tillåter mördare att gå fria i vårt samhälle.

Minnesfilm om Kenny

Länkar i ämnet:

Man mördad på fest i Växjö

Mordmisstänkt hade mobil i häktet

Tolv års fängelse för knivmordet

Svenska Mord: Mordet på Kenny Malmberg

 


  • Publicerad:
    2012-09-03 23:23