MASSINVANDRINGEN. Migrationsverkets planer på att bygga billiga modulhus för att använda som asylboenden läggs på is. Anledningen uppges vara att den massiva invandringen minskat något.

Modulhus2

Migrationsverket skulle i samarbete med ett antal kommuner bygga billiga modulhus för att kunna husera den massiva våg av främlingar som sköljde över landet under förra året. Nu har invandringen minskat något och myndigheten har för tillfället tillräckligt med boendeplatser.

— Behovet har förändrats ganska radikalt. Antalet asylsökande som vi fick in på två veckor i höstas har vi inte ens fått in på ett halvår nu. Det gör att vi måste titta igenom allting, säger Willis Åberg, boendeansvarig avdelningschef på Migrationsverket.

Man är dock noga med att poängtera att prognosen snabbt kan ändras och menar att man inte vill utesluta modulhus som asylboende i framtiden.

— Prognosen kan förändras snabbt, det fick vi klart för oss förra året, då vände det på bara några veckor. Det är därför vi inte avbryter någonting utan vi vill ha alla dörrar öppna, fortsätter Åberg.

Hur många kommuner som redan börjat arbetet med att uppföra modulhus vet man inte, men man ska kontakta berörda kommuner och se hur man ska lösa situationen i så fall.

Källa:

Migrationsverkets modulhus pausas


  • Publicerad:
    2016-07-18 17:50