MALMÖ. I början på juli blev en man misshandlad efter att ha gett sig ut för att leta efter de som krossat hans fönster. Polisen slår nu fast att misshandeln inte är ett hatbrott, utan snarare ett sammanträffande.

Den 7 juli fick en man sina fönster krossade efter det att han hängt upp en israelisk flagga. Mannen gav sig ut för att leta efter förövarna och blev då allvarligt misshandlad av ett gäng på mellan 5-10 personer. Polisen rubricerade händelsen som ett misstänkt hatbrott.

Nu har det dock framkommit att mannen gett sig ut för att leta efter en gärningsman först ett tag efter det att hans rutor krossats. Enligt vittnen ska mannen ha varit väldigt upprörd och beväpnad med kniv när han begav sig från bostaden. I närheten stötte han ihop med ett gäng som på oklara grunder misshandlar mannen.

Enligt Malmöpolisen finns det inget som tyder på att de som krossade rutorna är samma personer som misshandlade Israel-anhängaren. Därför uppger polisen nu att misshandeln inte längre är något hatbrott.

Källa:
Misshandel inte hatbrott


  • Publicerad:
    2014-08-05 17:45