Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Misslyckad vänstersamling på Järntorget

Av Redaktionen, 2017-01-15
redaktionen@nordfront.se

GÖTEBORG. 2014 var det ”tusentals” så kallade antirasister som demonstrerade mot ”rasism” på Järntorget. Nu lyckades tio vänsterorganisationer med maktens stöd kraftsamla maximalt 300 – men enligt uppgift närmare 200 – personer på samma plats.

jarntorget

Mycket verkar ha hänt sedan den 17 mars 2014. Då rapporterade vänstermedia om ”tusentals” som samlades på Järntorget för att demonstrera mot ”rasism” och visa solidaritet mot dem som utsattes för ”nazistattacken” i Malmö (som media ljög om och som Andreas Carlsson friades för). Utifrån bilder från den demonstrationen kan man se att många faktiskt hade begett sig till Järntorget.

Drygt två år senare försöker samma organisationer kraftsamla på samma plats igen. Anledningen är att Motståndsrörelsen delat ut flygblad på Järntorget under föregående helg och att en vänsterkvinna påståtts ha blivit misshandlad (kvinnan hade betett sig agressivt och puttat på en av aktivisterna och sedan fått en putt tillbaka, därefter kontaktade hon polisen).

Tio organisationer låg bakom demonstrationen ”Inga nazister på Järntorget!” som ägde rum under gårdagen: Marxistiska Studenter, Vänsterpartiet, Revolution, Socialistiska Partiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Allt åt Alla, Feminister mot Soldiers of Odin, Göteborgs LS av SAC, Unga feminister Göteborg, Ung Vänster. Med tanke på att demonstrationen handlade om att freda ”sin” stadsdel plats där dessa organisationer i åratal haft sina kontor, fackföreningar och lokaler trodde nog många att de tio organisationerna, som alla mer eller mindre har maktens stöd, åtminstone skulle lyckas samla närmare tusen personer. Istället blev de maximalt 300 personer – uppgifter som kommer enligt vänstern själva och förmodligen är överdrivna. Uppgifter till Nordfront gör gällande att det rör sig om 200-250 personer.

Det är vänsteraktivisten Anders S som uppger att det var ”300 mot fascism på Järntorget”. Bloggen Aktuellt fokus, som alltid överdriver, ville inte sätta någon siffra utan talade om ”hundratals” medan bloggaren ”Annarkia” hellre skrev om de ”flera tusentals” som hade lovat på Facebook att de skulle dyka upp, och att ”många” gjorde det i verkligheten. I övrigt är det få vänstermedier som skrivit om den demonstration som var tänkt att locka tusentals deltagare men som i slutändan inte gjorde det.

Vidare var det ett stort missnöje bland flera av dem som deltog på evenemanget. På evenemangets Facebook-sida klagade folk bland annat på att det bara var vita talare medan rasifierade fick göra grovjobbet som att tillverka propaganda.

rasifierade

armbindlar

rasifierad


  • Publicerad:
    2017-01-15 14:25