BANKVÄLDET Nordiska motståndsrörelsen har donerat 10 000 kronor till Nya Dagbladet, som är nära konkurs efter trakasserier från banken.

Motståndsrörelsen.se skriver Nordiska motståndsrörelsen att organisationen har donerat 10 000 kronor till Nya Dagbladet. Tidningen gick nyligen ut och vädjade till sina läsare om hjälp efter att banken Länsförsäkringar stängt ned flera tjänster kopplade till Nya Dagbladets bankkonto samt hotat att stänga ned kontot helt.

I artikeln på hemsidan påminner Motståndsrörelsen att organisationen var den första föreningen och partiet att drabbas av bankväldets försök att stoppa oliktänkande.

”I samband med att Motståndsrörelsen blev av med sina konton samlades en hel del pengar in från givmilda medlemmar och sympatisörer för att använda i kampen mot bankväldet. Som ett led i detta har jurister anlitats och man har försökt få till en stämning, något som dessvärre hittills inte varit möjligt. Som ett annat litet led skänks denna donation till Nya Dagbladet med anledning av deras utomordentliga rapportering om bankerna och deras ljusskygga förehavanden”, skriver Motståndsrörelsen.

— Det spelar i detta sammanhang inte särskilt stor roll att Nya Dagbladet inte helt och hållet står på samma sida som oss ideologiskt. Vi ger ett symboliskt bidrag till vår fiendes fiende med hopp om att det ska kunna hjälpa till åtminstone något och att vi med detta också kan uppmuntra fler personer oavsett politiskt läger att stå upp för de som drabbas av den totalitära liberala demokratin, säger organisationens ledare Simon Lindberg i en kommentar.

Fallet Nya Dagbladet diskuterades också i det senaste avsnittet av Nordiska motståndsrörelsens officiella podcast Ledarperspektiv.