REPRESSION Nya Dagbladet uppger att man nu är nära konkurs efter att man utsatts för kundkännedomstrakasserier av sin bank Länsförsäkringar. Man vädjar nu till sina läsare om hjälp.

Nordfront uppmärksammade tidigare att Nya Dagbladet utsattes för en kundekännedomsattack av sin bank Länsförsäkringar. Banken krävde inom kort tid hundratals dokument som ”underlag” för att inte stänga ned tidningens konto, men hotade att ändå stänga ned kontot om man inte ansåg svaren vara ”tillfredställande”.

De många underlagen blev sex fulla pärmar, som Länsförsäkringars kontor i Falun först vägrade ta emot fysiskt. Istället hänvisade man till det lilla svarskuvert som tidigare skickats ut till Nya Dagbladet.

Nu vädjar tidningens chefredaktör Markus Andersson till sina läsare om hjälp och avslöjar att bankproblemen gjort att man är nära konkurs. Tidningen kan inte längre betala varken fakturor eller lön till frilansjournalister och avgörande inkomster kommer inte fram.

— Hjälp oss att köpa tid för att undvika en konkurs medan vi strider mot banken för våra och allas rättigheter att ha ett fungerande bankkonto, vädjar Markus Andersson.

Enligt Nya Dagbladet kan man fortfarande ta emot donationer via Swish och Paypal.

— Vi kommer aldrig att sluta jaga korrupta makthavare, granska giriga industriintressen eller ge vika för den politiska korrekthet som i förlängningen orsakar stort lidande för människor. De som följt vår resa vet att vi inte viker oss för någon lobby i världen. Inte ens om den kommer ifrån Washington, Saudiarabien eller Tel Aviv och förstås inte heller från den djupa staten i Sverige. Se en donation som en investering i en tidning som faktiskt vågar slå mot mycket mäktiga intressen, säger nyhetschefen Isac Boman.

Läs mer om hur du kan hjälpa Nya Dagbladet på nyadagbladet.se.