NORGE. Efter att en beväpnad muslim sköt en jude vid synagogan i Köpenhamn väljer nu många muslimer i den norska staden Oslo att ta avstånd från händelsen och ska manifestera sitt avstånd genom att bilda en mänsklig ring runt en synagoga i helgen.

Imamen Salahuddin Barakat och rabbinen Shneur Kesselman.

Imamen Salahuddin Barakat och rabbinen Shneur Kesselman har blivit goda vänner. De har dock inget med den aktuella nyheten att göra.

Det är det 17-åriga muslimen Hajrad Arshad som har tagit initiativ till manifestationen för judarna i Oslo. Under lördagen ska man bilda en mänsklig cirkel runt synagogan i Oslo för att visa sitt stöd efter att sabbatsfirandet är över.

— Vi ska skapa en cirkel genom att stå hand i hand runt synagogan nu på lördag för att avvisa de fördomar folk har om judar och muslimer och visa att muslimer och judar kan vara vänner, säger Arshad.

— Vi tycker att efter terrorangreppen i Köpenhamn är det en perfekt tid för oss muslimer att ta avstånd från judehatet, fortsätter hon.

Under dagen hade 1400 personer anmält sitt intresse för manifestationen som startades på det sociala nätverket Facebook.

Källa:
Unga muslimer bildar fredsring runt synagoga


  • Publicerad:
    2015-02-19 19:20