Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Andlig tröst i orostider

Vis rabbin om krigsmoral och ras Bjuder på tämligen fri översättning av två verser ur Torah.

Nigeria förbjuder vita modeller i reklam

Endast etniska nigerianer ska få synas i reklam Nationella: ”Förbjud icke-vita i vår reklam”.

Skola i USA ska anpassa betyg efter ras

En del raser presterar mycket sämre än andra Svarta ska inte kunna få underkänt.

Forskare slår larm: Forskning om variation inom arter eftersatt

MÅNGFALD. Det ensidiga fokuset inom forskningen hittills på arter och ekosystem – och det uteblivna intresset för inom-artsvariation – står i vägen för en djupare förståelse av biologisk mångfald, hävdar en svensk forskare.

Hübinette lyfter fram svenska kvinnors kamp mot “negerterrorn” – blir offentligt inbjuden till Radio Nordfront

RASKAMP. Rasforskaren Tobias Hübinette har lyft fram svenska kvinnors historiska kamp mot rasfrämlingar, något som föranledde en offentlig inbjudan till Radio Nordfront av programledaren Simon Holmqvist.

SVT uppmärksammar den amerikanska demografins betydelse i politiken

UTRIKES. Den långvariga och medvetet påtvingade massinvandringen till USA håller på att rita om den politiska kartan i landet.

Rötter del 9 – Västerut

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den sista artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Rötter del 8 – Österut

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den åttonde artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Rötter del 7 – Söderut

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den sjunde artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Rötter del 6 – Yamnaya

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den sjätte artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, Europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Olle Sarri bejakar bevarandet av den samiska människorasen

RASISM. Att hålla människoraserna rena är viktigt även för Stockholmssamen Olle Sarri.

Rötter del 5 – Patriarkala strukturer

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den femte artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, Europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Rötter del 4 – Lingvistikens frukter

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den fjärde artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Rötter del 3 – Evig ära

RASHISTORIA. Johan Persson presenterar här den tredje artikeln i en serie om nio artiklar om genetik, europeisk förhistoria och den ariska rasens utveckling.

Det handlar inte bara om krökta näsor

KRÖNIKA. Handlar det verkligen bara om krökta näsor och om annan hudfärg? Många tror att det är därför vi är emot andra grupper, men stämmer det eller finns det något mer?

Momondo gör propagandafilm – “alla är utblandade”

RAS. Företaget Momondo har låtit göra en propagandafilm där man menar att alla människor är utblandade och att man inte kan prata om ”rena raser”.

Vita skapar “safe space” på Berkeley universitet

USA. Red Ice TV följde med Richard Spencer och Nathan Damigo när de skapade ett så kallat ”safe space” för folk med europeiskt ursprung. De ville bland annat föra en dialog angående ras.

Kevin MacDonald och David Duke diskuterar khazarteorin

JUDEFRÅGAN. Den amerikanske nationalisten David Duke publicerade igår en ny video på Youtube där han intervjuar professor Kevin McDonald om judefrågan.

Dejtingsida för vita möter kritik från PK-hjon

RAS. Dejtingsidan ”Where White People Meet” har väckt kritik från politiskt korrekta som upprörs av att vissa vita människor föredrar att hitta partners inom sin egen ras.

Forskare försvarar rasbegreppet

VETENSKAP. Karl-Olov Arnstberg har låtit publicera en artikel som försvarar rasbegreppet och kritiserar en DN-journalist som felaktigt hävdat att vetenskapen menar att det inte går att tala om mänskliga raser.

Andrew Anglin trollade svarta på Twitter

USA. Den amerikanske nationalisten Andrew Anglin har blivit avstängd från Twitter efter att han genomfört en trollkampanj riktad mot svarta människor.

Ny svensk forskning bekräftar att rasindelning är naturligt

FORSKNING. Forskare vid Karolinska institutet har undersökt vad som triggar fördomsfullhet och främlingsfientlighet genom att observera vad som händer i hjärnan när man tittar på ansikten från folk av främmande ras.

Tidspreferens som samhällsbyggande egenskap

ANTROPOLOGI. Mikael Karlsson skriver här om begreppet tidspreferens samt hur det påverkar samhällen och hur det är en sak som skiljer sig mellan olika raser.

Google-app beskriver svarta som gorillor

UTRIKES. IT-jätten Google ber nu om ursäkt efter den nyligen lanserade bild-appen Google Photos satte beskrivningen ”gorillor” på ett svart par.

Starbucks till försvar för mångkulturen

USA. Kaffekedjan Starbucks startar nu en kampanj där företagets anställda ska diskutera rasfrågor med kunderna.

En tredjedel av de svarta i USA har bristande språkkunskaper

USA. En ny undersökning visar att en tredjedel av negrerna i USA har bristande språkkunskaper. Motsvarande siffra för latinamerikaner är hela 43 procent och båda grupperna presterar också dåligt när det gäller matematikkunskaper.

Muslimer skyddar judar i Oslo

NORGE. Efter att en beväpnad muslim sköt en jude vid synagogan i Köpenhamn väljer nu många muslimer i den norska staden Oslo att ta avstånd från händelsen och ska manifestera sitt avstånd genom att bilda en männsklig ring runt en synagoga i helgen.