INRIKES. En ung kvinna blev sent i lördags kväll utsatt för ett överfallsförsök av tre unga män i Härnösand. Kvinnan, som tränat boxning, försvarade sig framgångsrikt och ynglingarna flydde från platsen.

Genrebild: Pixabay (Public Domain).

My Isaksson Nilsson var sent i lördags kväll på väg hem när hon blev utsatt för ett överfallsförsök. My hade varit och hälsat på sin syster och tog en genväg över en gräsplan bakom Landgrenshallen i Härnösand.

— Det var en så kort bit att gå och kände inte att jag behövde prata med någon i telefonen eller någonting. Jag har gått den här vägen så många gånger förut, berättar My.

När My gick över planen hörde hon springande steg, hon vände sig om och såg tre unga män som kom emot henne i full fart. När de kom närmare försökte en av dem slita åt sig hennes ryggsäck medan den andre drog i hennes jacka.

My som är 155 centimeter lång och väger 65 kilo har lärt sig boxas av sin pappa och farfar men även tränat boxning själv. Kunskaperna kom väl till pass.

My försvarade sig och de tre killarna råkade illa ut. En av dem fick ett knytnävsslag över ögat och de andra två en pungspark respektive en knäckt näsa. Då valde ungdomsgänget att fly.

Inga vittnen finns och gänget är fortfarande på fri fot.

My har berättat om händelsen på sitt Facebook-konto.

Händelsen är polisanmäld och rubriceringen är stöld/väskryckning.

Källa:
Lilla My slog ned hela rånargänget
My överfölls av tre män i Härnösand – slog ner dem


  • Publicerad:
    2020-05-06 09:30