JUDISK MAKT. Den antivita DN-journalisten Niklas Orrenius tilldelas det judiska Aaron Isaac-priset 2017.

DN-journalisten Niklas Orrenius har ett stort intresse av Nordiska motståndsrörelsen. Judiska församlingen i Stockholm belönar nu hans folkfientliga arbete med det så kallade Aaron Isaac-priset. Foto: Nordfront.se.

Aaron Isaac-priset är ett hederspris för personer som gjort ”stora och osjälviska insatser” för de svenska judarna och delas ut varje år av Judiska församlingen i Stockholm. I år gick turen till Niklas Orrenius, mångårig journalist på bland annat Dagens Nyheter (DN). Tilldelningen motiverades med att han fört en ”lång, modig och mycket framgångsrik” kamp mot bland annat ”antisemitism” och ”rasism”. Bland tidigare pristagare finns bland annat den före detta statsministern Göran Persson.

Niklas Orrenius mottog hård kritik 2015 för att flertalet gånger tillsammans med journalisten Annika Hamrud ha uppsökt den invandringskritiska bloggerskan Barbro Jöberger, alias Julia Caesar, i sitt hem och enligt henne själv utsatt henne för trakasserier.

Tidigare i veckan grät Orrenius ut i en nyhetsartikel på DN över att någon kallat honom för ”fröken Orrenius” i samband med att han betedde sig respektlöst mot deltagare under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Källor:
Niklas Orrenius tilldelas Aaron Isaac-priset 2017
Söndagskrönika: Mardrömmen
Niklas Orrenius: Om man vill göra ner en pojke, då kallar man honom fröken, fjolla, bög


  • Publicerad:
    2017-10-19 23:40