NORDFRONT Vad är tanken med Nordfront forum? Martin Saxlind delar i den här artikeln med sig av sina tankar kring forumet.

I gårdagens artikel om lanseringen av Nordfront 2.0 nämnde jag att Nordfront lanserat ett nytt forum som är kopplat till tidningens kommentarsfält. Jag tänkte lite kortfattat utveckla mina tankar kring detta i den här artikeln.

Vi hoppades tidigare att vårt beslut att koppla kommentarsfältet till VK skulle vara en bra långsiktig lösning. Efter att ha fungerat bra en längre period började dock VK att censurera alltfler svenskar och vi såg då inte längre någon poäng i att uppmuntra våra läsare till att använda den plattformen. VK fyllde dock en viktig funktion vad gällde nätverkande och mobilisering av invandringskritiker när Facebook började stänga av oss på bred front, men jag upplever att drivet som fanns ett tag på VK numera har dött ut.

Det senaste året har det istället varit Telegram som blivit allt populärare bland nationella och andra systemkritiker. Precis som i början av VK:s storhetsperiod finns det ett värde i att finnas på Telegram idag, vilket Nordfront gör. Det finns dock tecken på att även Telegram kommer börja censurera alltmer då de genomgår en kommersialiseringsprocess och kommer vara känsliga för påtryckningar från betalningsleverantörer. Redan nu har också Google och Apple egenmäktigt börja censurera innehåll på Telegram för de som använder mobiler med deras respektive operativsystem (detta kan dock Android-användare kringgå på ett enkelt sätt).

Så eftersom det inte riktigt går att lita på några andra aktörer än oss själva har vi nu skapat vår egen kommunikationsplattform – Nordfront forum – som är kopplat till vårt kommentarsfält. För att kommentera på Nordfront måste man alltså vara inloggad på forumet.

Bara kopplingen till kommentarsfältet berikar Nordfront med lite ny funktionalitet där de som kommenterar på vår sida kan sätta upp intressanta forumprofiler och knyta kontakter via PM på ett sätt som man inte kan i ett vanligt kommentarsfält.

Det bör i sammanhanget också nämnas att Nordfront tidigare testat på att driva ett forum. Det vi märkte då var nog att forum kanske är lite otidsenliga. Många som hänger på internet idag vill använda sociala medier och dela bilder och korta filmer, inte skriva långa textinlägg.

Så varför skulle det gå bättre den här gången? Jag har fyra svar på den frågan:

1. Kopplingen till kommentarsfältet kommer driva mer trafik till forumet och förhoppningsvis göra det mer levande än vad ett helt fristående forum hade varit.

2. Vi använder annan mjukvara som i mitt tycke är mer modern och användarvänlig. Plus att vi har en enklare struktur på forumet som ställer lägre krav på hur hög aktivitet som behövs för att forumet ska kännas levande.

3. Det finns inte något annat alternativ om man vill ha en långsiktigt stabil och öppen plattform med yttrandefrihet för nationella.

4. Jag ser en hel del enkel utvecklingspotential där man borde kunna lägga in möjligheten för röstchattande via forumet i framtiden. Vi kommer också lösa så att man kan logga in i forumet direkt via Nordfront/vårt kommentarsfält och inte som nu att man bara kommer in i kommentarsfältet via forumet.

Alltså kommer vi köra på och få forumet att fungera den här gången.

Besök Nordfront forum


Tillägg

Kom ihåg att…

  • ...följa forumets regler.
  • …för säkerhets skull använda en anonym e-post när du registrerar dig (om anonymitet är viktigt för dig).
  • …vem som helst kan läsa på forumet och att du inte ska dela någon konfidentiell information där!