Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Hädanefter kommer jag, i egenskap av chefredaktör, rapportera om hur Nordfronts arbete fortskridit under den gångna månaden. Egentligen talar vi här mer om lättsamma kåserier än om strikta rapporter. De som anser att det blir något för lättsamt, och hellre skulle vilja föredra en butter, kanske lite små-vresig (exil-)norrlänning, kan bortse från ”Månaden som gått” och trösta sig med att detta bara är tillfälligt. Jag lovar, jag kommer bara att vara ”farbroderlig” en dag i månaden!

Hemsidebygget – enkelt men svårt
Nu har knappt en månad gått sedan Nordfront såg dagens ljus. Det började med lite serverstrul, men efter det har arbetet fungerat bra. Arbetet med sidan har pågått lågintensivt i ungefär ett halvår med en högintensiv period mot slutet. Detta är kanske något som alla inte kan relatera till då hemsidan ser enkel och inte allt för plottrig ut. Men användarvänligheten och enkelheten har hela tiden varit – vilket IT-chefen Robert Eklund förklarar i intervjun med Patrik Dyrsch – ett av ledorden. Att vara enkel ska för övrigt inte förväxlas med simpel. Kom ihåg att ett tal, en artikel, en film etc. som framförs på ett enkelt sätt, ofta varit ett mycket komplicerat projekt. Samma sak är det med bygget av en hemsida.

Mycket av grunden i patriot.nu finns kvar, men diverse nya funktioner har lagts in. Kategorisystemet, mer fokus på kamprapporter (som man nu både kan skicka in och kommentera) och ett snyggt filmarkiv är några av de saker jag själv uppskattar. Detta och mycket annat är riktigt bra paketerat och åtkomligt.

Simon Lindberg gav följande omdöme till artikeln Intervju med Robert Eklund:

”Ja du har väl fått tusen klappar på axeln redan men jag tror inte du fått någon av mig. Jag är av naturen ganska skeptisk till rent tekniska förändringar och behöver smälta allt nytt ett tag. Nu när jag gjort det kan jag verkligen säga: Bra jobbat! Stilrent, många nya bra funktioner och mycket användarvänligt. Ser fram emot att se hur sidan kontinuerligt kommer fortsätta utvecklas.”

Så vad händer då härnäst med hemsidan? Det finns fortfarande saker att ordna och en rad nya funktioner att presentera, och några av dessa kommer ni att kunna se i dagarna. Robert Eklund hade tidigare hotat med att han skulle ta semester direkt efter lanseringen av sidan, men som det ser ut nu får denna semester vänta ett tag till. Så en Robert Eklund sittande och fiska i en sjö uppe i Norrbotten kommer vi INTE att få se under den närmaste tiden. Detsamma gäller hans vapendragare, Robin Hermansson.

Om nyhetsredaktionen
Positivt är det att vi återigen kan erbjuda läsarna ”Senaste nytt” – och göra detta bra. Senaste nytt togs bort på patriot.nu då vi ansåg att vi inte kunde fylla den delen kontinuerligt. Nu finns en fullt fungerande nyhetsredaktion som består av såväl gamla rävar som oprövade kort. De sköter rapporteringen med bravur redan nu och arbetet kommer bara bli bättre, var så säkra. Vi har nog alltid ansett att det är de ideologiska och analytiska artiklarna vi kan bäst. Därför är det tillfredsställande och glädjande att se hur nyhetsrapporteringen fungerar väl redan under den här prövomånaden. Under juni månad, när strukturen fungerar bättre och vi vant oss vid arbetet, kommer nyhetsredaktionen att rapportera ännu oftare, snabbare och bättre. Inom nyhetsredaktionen arbetar skribenterna inkognito, men jag kan garantera att ni kommer få se mer av dessa förmågor i framtiden – kanske som blivande redaktörer!

Struktur och bredd
Nordfront börjar generellt sett få en effektiv intern struktur av ordning och reda, där nya förmågor kommer underifrån, avancerar uppåt och konkurrerar med oss andra så att vi måste prestera bättre. Detta är mycket positivt och innebär att Nordfront hela tiden utvecklas! Strukturen som vi har bygger bland annat på att vi tillåter såväl spetskompetens som bredd på olika sätt och inom olika områden. Då Motståndsrörelsen är en organisation, kan vi också ställa krav på våra medarbetare, vilket är en klar fördel när man vill uppnå kontinuitet och stabilitet. Hur denna struktur ser ut i detalj är dock en hemlighet som du kan få ta del av först när du ansökt till Motståndsrörelsen och börjat skriva för Nordfront, tills dess kan du sitta där och vara nyfiken.

För att understryka den bredd som finns, vill jag också påpeka att så många som 15 personer har skrivit de artiklar och notiser ni kan se under maj månad. Då är inte alla de inräknade som skrivit kamprapporter, Motståndsrörelsens egna som låtit sig intervjuas av Nordfront eller de som ligger bakom Motstånd Medias filmer. Samtidigt som nya skribenter är på väg in kan man utan att överdriva säga att Nordfront bygger upp en armé av skribenter som ska ta sig ut på det intellektuella slagfältet!

MotståndsMedia
Vad gäller MotståndsMedia har de producerat fyra filmer, varav två större, under månaden. Jag har sagt det förr, och säger det igen, jag anser att MotståndsMedias filmer saknar motstycke inom den nationella rörelsen.

Kommentarerna till filmen från Aktivistdagarna antyder att jag inte är ensam om att tycka detta. Richard Johansson ställde i kommentarsfältet den retoriska frågan ”Bästa filmen någonsin?” och signaturen AGothenburg skrev på MotståndsMedias Youtube-kanal följande:

”Talen var perfekta både retoriskt, tonmässigt, informationsmässigt, innehållsmässigt. Musiken var passande, filmsekvenserna var klockrena. Jag kan som ickemedlem av Motståndsrörelsen konstatera att ni har verkligen tagit ett stort steg framåt den senaste tiden. Fortsätter ni såhär så finns det inga gränser vad ni kan utvecklas till!”

Det är även kul att se att mindre filmproduktioner, såsom Offentlig flygbladsutdelning i Stockholm genererade såväl kommentarer som tittare. Den filmen har hittills fått närmare 1900 tittare på Youtube.

Rakade skallar och skägg
När vi publicerade artikeln Vi är redaktionen, med bilder och personlig information till varje redaktionsmedlem, uppstod diskussioner lite här och var. Diskussionerna kom dock inte att handla särskilt mycket om innehållet utan snarare om hur vi ser ut. En provokatör på forumet Flashback, som nog borde öva sig i konsten svart propaganda, hävdade att vi minsann var både feta och oariska. ”Hen” fick snart mothugg av personer som försvarade det ”rekorderliga gäng” som utgör Nordfronts redaktion. På nättidningen nationell.nu kom en del av kommentarerna att handla om hårlängd och att folk får associationer till skinnskallar. Artikeln handlade egentligen om MotståndsMedias film om Aktivistdagarna och inte specifikt om Nordfronts redaktion, men det är hur som helst intressant att se hur många inom vår rörelse som lägger sådan vikt vid frisyrer och hela tiden tänker på hur man bäst ska anpassa sig till massan. Personligen har jag sparat långt hår och kan kanske ducka från kritiken, men det är ingen garanti för att det skulle vara så. Jag antar att om alla sparade långt hår så hade man gnällt över detta också, eftersom folk skulle kunna få associationer till djävulsdyrkare eller något liknande. För övrigt fick jag visst omdömet ”vackert skägg” av signaturen Straybullet. Pär Öberg kommenterade också förvandlingen privat, när han inte sett mig på ett antal månader, på följande sätt: ”Mäktigt ryskt massmördarskägg med sliskig advokatfrisyr”. Tackar ödmjukast!

Pär Öberg VS Säpo
Bästa scoop under månaden, som så klart blev helt nedtystat av etablerad media, var Pär Öbergs artikel om Säpo. För ormarna i media har ett triumfkort alltid varit att Säpo utmålar Motståndsrörelsen som förespråkare av ett totalitärt styre. Genom att hänvisa till myndigheten Säpo slipper de själva ljuga lika mycket, utan kan istället koncentrera sig på att frisera dessa lögner lite ytterligare. Uttalanden från Sveriges Radio, som nyligen med hjälp av Expo beskrev Motståndsrörelsen som ”terrorister”, visar hur fel det kan bli när flera ljugande parter leker visk-leken ”ryktet går”. Nu när Pär Öberg efter ett samtal med Säpos chefsanalytiker Ann-Za Hagström fått henne att mer eller mindre ta tillbaka dessa påståenden så måste den förljugna pressen tänka om. De kan förvisso fortsätta hänvisa till vad Säpo skriver (så länge de har kvar den text de nu lovat att ta bort) och låtsas om som att detta telefonsamtal inte ägt rum. Men samtalet finns på Internet för allas beskådan – och det är huvudsaken.

Nordfront i Mariannelund
Nordfront var naturligtvis på plats i Mariannelund och erbjöd en professionell direktrapportering, följt av Patrik Dyrschs summering och en film från MotståndsMedia, till sina läsare. Henrik Pihlströms analys av Mariannelund utgör ett skolexempel på hur man skriver intresseväckande, när han förklarar Motståndsrörelsens närvaro i Mariannelund på ett mycket pedagogiskt sätt. Jag hoppas att många boende i Mariannelund, och andra orter där man har liknande problem, läser Pihlströms artikel.

Positivt från Mariannelund var också talen från Simon Lindberg och Pär Sjögren. Efter en tid av viss träda visar dessa två att Motståndsrörelsen definitivt inte har några problem på talarfronten. De talar kraftfullt, men också med finess, och hanterar såväl agitation som föredragshållande. Och framför allt: de tror på vad de säger, och framstår därför som äkta när de talar inför folket.

Anonymitet – taktiskt eller bara fegt?
Paulina Forslund lämnade heller ingen besviken utan fortsatte generera både läsare och kommentarer. Hennes artikel ”Förbli ärlig mot dig själv och andra” skapade diskussion om huruvida vi ska vara ärliga eller taktiska. Personligen anser jag, och vet att Paulina delar denna åsikt, att man kan vara anonym i kampen, men att det i så fall krävs att man lägger ner mer arbete eller pengar än vad en person gör som står upp offentligt och tar alla smällarna. Vad gäller den stigmatiserade delen av att vara nationalsocialist, så blir man stigmatiserad först när man anser sig vara det. Kampen mot Sion är ett psykologiskt spel, där vi förlorar när vi börjar kompromissa. Den feghet som Motståndsrörelsen bekämpat i åratal måste brytas för att den nationella rörelsen ska kunna nå verklig framgång.

Bomben i Grekland
Vi har även kommenterat Gyllene grynings framfart i Grekland i en rad notiser och artiklar. För egen del har jag kommenterat valet som sådant då jag ville belysa att ett radikalt parti vinner mark just genom att vara radikalt och systemkritiskt. Gyllene grynings partiledare, Nikos Michololoniakos, har sagt att det grekiska folkets politiska uppvaknande kan härledas till de stora ekonomiska och sociala problemen i Grekland, vilket innebär att det kanske behövs ett samhälle som krackelerar för att ”Svensson” ska vakna upp ur sin törnrosasömn. Under tiden måste man aktivt förbereda sig inför detta, vilket Gyllene gryning har gjort.

En annan sak som är intressant är att Gyllene grynings partiledare någon dag efter valet ifrågasatte den officiella versionen av ”förintelsen”. Då ”förintelsen” används som sköld och svärd för sionistiska intressen – ett enormt judiskt inflytande inom media och världsekonomin, som används för att understödja massinvandring – så var det glädjande att se hur partiledaren för ett stort parti som Gyllene gryning tog bladet från munnen. Genom sina uttalanden markerade Michololoniakos att ”förintelsen” är en politisk fråga – inte historisk. Att Nikos Michololoniakos inte ses som ”mediesmart” av vissa motbevisas genom att han uppnår faktiska resultat. Under tisdagen samlade Gyllene gryning 2000 personer i en demonstration i centrala Aten, så man får nog anta att partiet fortfarande har starkt stöd från det grekiska folket.

Olika diskussioner
När jag inför denna rapportering sökte på Nordfront hittade jag att våra artiklar ligger till grund för en rad mindre och större diskussioner på Internet. En sådan som gått mig helt förbi var diskussionen kring Johan Lindblads artikel Barn som tränar kampsport – rätt eller fel? Förutom själva diskussionen som sådan var det också intressant att se att inget av inläggen ropade nazist (läs: den moderna varianten av att ropa varg) trots att man diskuterade det nationalsocialistiska Nordfronts artikel. Så kan det alltså se ut när provokatörer, och andra med intresset att göra nationalsocialismen socialt stigmatiserad, inte hittar till dessa diskussioner. Åter igen: nationalsocialismen är inte så omöjlig som vissa vill göra gällande.

”I have never seen such a strong group before”

Till sist ett axplock från omdömen om Nordfronts första månad:

Mejl:
”Jag gillar verkligen designen på sidan, den är klart bäst! Det ser även väldigt bra ut med de inklippta personbilderna uppe i högra hörnet.”

”Jättebra att folk får se Klas! Det känns dumt att gömma det starkaste kortet.” (angående videon från Aktivistdagarna)

Nordfront:
”Har själv skapat ett par hemsidor, dels i skolan och dels som hobbyprojekt, så jag vet att man inte slänger ihop en bra hemsida ”på en förmiddag. Att lyckas få ihop en hemsida som Nordfront.se ligger dock långt över ens egen kunskapsnivå, att ni har fått lagt ner mycket tid och energi råder det ingen tvekan om. Det märks på resultatet.” (Marcus A till Intervju med Robert Eklund)

”Om jag inte är helt ute och cyklar är Robert uppvuxen i Norrbotten och i så fall har jag honom till stor del att tacka för att jag själv tog steget och öppet visade mina åsikter utåt, vilket jag mötts med mycket respekt för genom åren.” (Thomas till Intervju med Robert Eklund)

”Ni gör ett mycket bra jobb för detta samhälle! Utan tvekan Sveriges ärligaste och bästa redaktion! Ni är ljuset i det mediala mörkret! ” (Nick Johansson till Vi är redaktionen)

”Ni är änglar. Ni har gett mig hopp och styrka att se ett ljus i detta eländiga mörker. Tack för att ni finns.” (Johnny till Vi är redaktionen)

Twitter:

”HEART GOES OUT TO YOU ALL, BOOKMARKED NORDFRONT” (en amerikansk kvinna)

”Nordfront in Sweden are an inspiration to us all. I applaud our brothers and sisters in the North. Hail Victory” (en man från Australien)

”I have never seen such a strong group before, NORDFRONT you give me hope! Thanks” (en kvinna från Nederländerna)

”hello I was looking at some of the tweets from Paulina Forslund and I understand we as white people are becoming if not a endangered specie. I have read a lot at Nordfront the last couple of days.” (en man från Irland)

”Like always, awesome article. Heil the Resistance Movement!!” (en boer-man från Sydafrika)

” Nordfront : Good National Socialist principles!” (NS party i USA)

”Stay vocal Nordfront! Bring more to National Socialism!” (en kvinna från Ryssland) .

Nationell.nu:

”Detta var en utav de mest proffsiga filmer som nationella har producerat och man kan se en stor skillnad mot hur de såg ut för bara ett år sedan. Det är även mycket lovande att de tänker i innovativa banor och faktiskt har långtgående planer.” (Patrik Antonsson till Motståndsrörelsen släpper ny film – Klas Lund håller tal)

”Dom låter inte så glada” (Jultomtemor till Motståndsrörelsen släpper ny film – Klas Lund håller tal)

Forumet Flashback:
”Mycket snyggt! Vackert skägg Vejdeland har skaffat också!” (Straybullet till Tråden om Nordfront.se)

”Nu börjar det hända saker och ting ser jag, mycket intressanta artiklar.” (Straybullet till Tråden om Nordfront.se)

”Trevligt. Det verkar som om rörelser som sätter det svenska folket i först rummet har byggt sig en stabil organisationer och informationskanaler. Än är vi inte utrotade, Reinfeldt!” (Vindhler till Tråden om Nordfront.se)

Nordisk front

Månaden avslutades med en redig artikel från Nordiska motståndsrörelsens ledare Klas Lund. Artikeln, En nordisk front, förklarar Motståndsrörelsens syn på nationalsocialismen kontra enbart nationalism eller enbart socialism samt vikten av ”en ny vision, tron på – och kampen för – ett pånyttfött och enat Norden.” 

På återseende. Hell Seger!


  • Publicerad:
    2012-06-01 20:16