UTRIKES. Efter ett besök av Barack Obama i Sydkorea haglar kritiken från Nordkorea. Bland annat kallas Obama för ”en elak svart apa”.

Nidbild från den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA, föreställandes den förre sydkoreanske presidenten Lee Myung-bak.

Nidbild från den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA, föreställandes den förre sydkoreanske presidenten Lee Myung-bak.

Det var efter Barack Obamas besök i Sydkorea förra fredagen som Nordkorea såg rött. Den statliga kommittén CPRK, som har hand om gränsöverskridande frågor, kallade den kvinnliga sydkoreanska presidenten Park Geun-Hye för ”en gammal prostituerad” som ”ger bort sin kropp till en mäktig hallick”, syftandes på Obama.

I en artikel publicerad av den statliga nyhetsbyrån Korean Central News Agency den 2 maj liknas Obama vid ”en elak svart apa” som hör hemma på zoo. De statliga medierna hakade på och hävdade att Obama ”är en blandras av oklar härkomst” och att han fortfarande ser ut som en apa ”samtidigt som den mänskliga rasen har utvecklats i miljoner år”.

De menade vidare att det bästa vore om Obama ” levde i en grupp med apor i världens största afrikanska zoo och slickade upp brödsmulor som kastas till honom av åskådare”.

Jung Young Guk från Nordkoreas sjöfartsmyndighet hade svårt att förstå Obamas besök och sa att Obama ”ser ut som en motbjudande apa, även om han bär en dyr kostym likt en gentleman”.  Under sitt besök i Sydkorea kallade Obama å sin sida Nordkorea för ”en pariastat”. Han varnade även för att isoleringen av Nordkorea kommer att hårdna om de genomför ett fjärde kärnvapentest.

Källa:
President Obama a “wicked black monkey” – North Korean state media


  • Publicerad:
    2014-05-09 01:45