SMÅLAND. Narkotika blir allt vanligare i samhället och nu flödar den även i Kalmar där polisen fått omhänderta drogpåverkade personer på flera av ortens gymnasier.

Hittills i år har polisen fått ingripa mot narkotikapåverkade elever vid Kalmars gymnasieskolor hela fem gånger. Detta kan jämföras mot två fall hela förra året. Enligt polisen så har narkotikan blivit allt mer accepterad i samhället och det är främst cannabis det handlar om.

Värst har det varit vid Lars Kaggskolan, där polisen fått göra flest utryckningar. Men narkotika har även förkommit på både Jenny Nyström- och Stagneliusskolan.

— Det har varit vid flera tillfällen det senaste året på alla gymnasieskolor, säger kommunpolisen Lotta Petersson.

Polisen vet nu om att det sker hantering av narkotika på ortens skolor, men man kan inte säkert säga vart försäljningen sker och det ska inte röra sig om någon öppen narkotikaförsäljning på skolorna.

— Vi är säkra på att det sker hantering av narkotika. Sedan om själva försäljningen görs upp utanför skolorna är svårt att bevisa. Man kan inte säga att det är öppen narkotikaförsäljning på skolorna, absolut inte, fortsätter Petersson.

Källa:

Knarkpåverkade elever har hämtats av polisen


  • Publicerad:
    2017-03-07 20:30