FORSKNING. En svenskledd forskargrupp har lyckats bevisa att den första människan var från Europa, rapporterar Fjällsjö Nyheter. De nya fynden omkullkastar de politiskt korrekta teorierna om att alla människor kommer från Afrika.

En internationell forskargrupp ledd av svensken Per Ahlberg har lyckats bevisa att den första kända människan var från Europa. Beviset är ett 5,7 miljoner år gammalt fotavtryck på Kreta, som på den tiden satt ihop med Europa och fortfarande befann sig på samma kontinentalplatta.

Fyndet gjordes ursprungligen för över tio år sedan av en polsk paleontolog på semester, Gerard Gielinski, nära stranden i Trachilos i västra delen av Kreta.

— Det här betyder att homininerna måste ha haft ett utbredningsområde som sträckte sig ända ut i sydöstra Europa vid den här tiden, tvärtemot vad alla hade trott, säger Per Ahlberg som är professor i evolutionär organismbiologi vid Uppsala universitet.

Den nya informationen har under flera år motarbetats av politiskt korrekta forskare som ansett att det varit viktigt att bevara ”Out of Africa”-teorin, den om att alla människor skulle vara från Afrika. Detta trots att vetenskapen hela tiden flyttat människans uppkomst bakåt i tiden, till nya upptäcktsplatser.

Fjällsjö Nyheter kunde redan i maj avslöja att den första människan hittades i Grekland redan 1944 av den enarmade tyske nationalsocialisten Bruno von Freyberg. Han var medlem i den 500 000 man starka paramilitära gruppen Stahlhelm, och skickades på arkeologiskt uppdrag till Grekland av Adolf Hitler.

Först nu har vetenskapen lyckats bevisa att det var en 7,2 miljoner år gammal förmodern människa som hittades av von Freyberg. Ett fynd som alltså stöds av den svenskledda forskningen på Kreta.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-09-06 14:30