VETENSKAP. I en artikel i den folkfientliga Bonniertidningen Expressen diskuterar den pensionerade kriminologiprofessorn Leif GW Persson ett olöst fall, där han menar att den okände gärningsmannen har bevisats vara av ”nordisk typ” genom DNA-analys.

Leif GW Persson-

Trots all forskning i rasfrågor och den senaste tidens framsteg inom DNA-teknik så har det västerländska etablissemanget sedan andra världskrigets slut envist försökt att förneka att mänskliga raser överhuvudtaget existerar. Istället har man menat att de skillnader som finns mellan raser, som i många fall är uppenbara med blotta ögat, endast är ”sociala konstruktioner”.

Nu går dock TV-profilen och författaren Leif GW Persson, som också är professor emeritus i kriminologi, ut i Expressen och bekräftar att man tack vare DNA kan urskilja en person av nordiskt ursprung från den övriga världens befolkning.

Uttalandet kommer i samband med att Expressen intervjuar GW Persson om det ännu olösta dubbelmordet i Linköping,  som skedde vid Kanberget i centrala Linköping den 19 oktober 2004. Enligt GW Persson bör det dock kunna lösas ganska enkelt, bara man får en DNA-träff på gärningsmannen.

Polisutredarna har uppgifter som tyder på att gärningsmannen kan vara medborgare i ett annat land än i Sverige, men tack vare DNA kan man ändå fastställa att han rent etniskt härstammar från Norden.

— DNA-bilden som man har tyder på att det är en svensk gärningsman. Eller genetikerna säger att det är ett DNA av nordisk typ och det där blir man bättre och bättre på. Jag håller inte för uteslutet att man under min livstid i stort sett kan få fram en bild på dem med hjälp av deras DNA. Hur de såg ut och hur långa de blev och sådana där saker, säger GW Persson och erkänner därmed att det finns genetiska skillnader mellan nordbor och icke-nordbor.

Han menar vidare att den genetiska informationen i polisens DNA-bevisning är så pass stark att man i princip inte ens skulle behöva förhöra honom.

Källa:
13 år efter dubbelmordet – GW: ”DNA-bevisningen är så stark”


  • Publicerad:
    2017-09-12 22:20