DEGENERERING. I Paris har man anlagt öppna offentliga pissoarer längs floden Seine. På senare år kissar allt fler män rakt ut på gatan. Pissoarerna upprör många parisare.

Foto av Weil: OgreBot (CC BY SA 4.0)

Röda och silverfärgade pissoarer har placerats runt om i Paris. En står vid katedralen Notre Dame intill floden, en fin utsiktspunkt.

Parisbon Paola Pellizzari tycker att det är fruktansvärt.

— De säger att vi måste acceptera det här men det är totalt oacceptabelt, säger hon till Reuters.

Många Parisbor tycker att pissoarerna stör i den historiska staden. De inbjuder också människor till att kissa på gatan.

— En står bredvid en väldigt vacker byggnad, Hotel de Lauzun, säger Pellizzari och tillägger att hon oroas över att de nya utomhustoaletterna ska uppmana till exhibitionism.

Pissoarerna utan insynsskydd inbjuder till exhibitionism hos pissugna män som samtidigt passar på att blotta sina kön lite extra.

Judisk borgmästare tycker om pissoarerna

Den judiske borgmästaren Ariel Weil anser dock att de öppna pissoarerna är en bra lösning och att de behövs.

— Om vi inte gör något så kissar män bara rakt på gatan istället. Om de verkligen stör människor så får vi väl flytta på dem, säger Ariel Weil.

Kritikern Gwendoline Coipeault är upprörd över borgmästare Weils argument. Samhället ska inte anpassa sig efter att män ”inte kan låta bli” att kissa på gatan. Coipeault går möjligen runt den verkliga problematiken och betecknar pissoarerna som sexistiska:

— De har blivit utställda här av sexistiska anledningar: Män kan inte kontrollera sig själva och då måste samhället förhålla sig, säger Coipeault till nyhetsbyrån Reuters.

— Ingen behöver kissa på gatan, avslutar hon.

Källa:
Ny kisstrend upprör i Paris


  • Publicerad:
    2018-08-16 18:30