Idag demonstrerade RFSL utanför Irans ambassad på Lidingö. Orsaken är att idag för ett år sedan avrättades två homosexuella i Iran. Aftonbladet och Svenska dagbladet berör saken och deras nyhetsrapporteringar följer samma linje som homosexlobbyns, dvs. att ”för exakt ett år sedan hängdes två pojkar i Iran på grund av sin homosexualitet”. Viktig information som tidningarna utelämnar är att de båda männen i själva verket inte dömdes för homosexualitet, utan för att ha våldtagit en 13-årig pojke.

Som Nationellt Motstånd rapporterade om tidigare under dagen är det idag ett år sedan två unga iranska män avrättades för en pedofil våldtäkt mot en 13-årig pojke.

Homosexlobbyn har ansett att domen, som fastställts av Irans högsta domstol, är felaktig, att de två dömda förövarna avrättats på grund av att de haft sexuellt umgänge med varandra. Dessa påståenden betvivlas dock av flera homosexorganisationer, liksom människorättsorganisationer såsom Amnesty, som säger att det finns föga som tyder på att domen är felaktig.

Lobbyn, som idag demonstrerat i stora städer i världen, liksom utanför Irans ambassad på Lidingö, har givetvis rätt att i sin egen propaganda kritisera den iranska Högsta domstolens dom. Svenska motståndsrörelsen anser för egen del att Högsta domstolen i Sverige utfärdat en rättsvidrig dom gentemot fyra av våra aktivister vilka nyligen dömdes till ”hets mot folkgrupp” för att ha kritiserat just homosexlobbyn.

Vad som är absurt i denna historia är att svensk massmedia följt homoorganisationernas versioner till punkt och pricka. Svenska dagbladet skriver bland annat följande om de för sexuella övergrepp dömda männen:

”För exakt ett år sedan hängdes två pojkar i Iran på grund av sin homosexualitet.”

Aftonbladet skriver:

”Som en protest mot avrättningar av homosexuella i Iran så genomförs under onsdagen demonstrationer utanför Iranska ambassaden på Lidingö.”

Vidare publicerar de båda tidningarna en intervju med Anna-Karin Skantz, vice förbundsordförande för RFSL, som ger sin syn på saken.

Inte en enda gång i tidningarnas respektive artiklar framkommer det att de två unga männen, som ”avrättades på grund av sin homosexualitet”, de facto dömts för att under knivhot ha våldtagit en 13-årig pojke. Ej heller nämns att den stora homorganisationen International Gay & Lesbian Human Rights Commission samt människorättorganisationerna Amnesty och Human Rights Watch ställer sig mycket tveksamma till homosexlobbyns påståenden.

Aftonbladet och Svenska dagbladet, tillika nyhetsbyrån Sveriges Nyheter från vilka man hämtat de felaktiga och högst subjektiva uppgifterna ifrån, har alltså för homosexlobbyns räkning låtsats om att en gällande dom, fastställd av en högsta domstol, inte alls existerar. Även om vi nationella hyser kritik mot mycket av rättsväsendet av idag måste man ändå fråga Aftonbladet och Svenska dagbladet om dessa tidningar anser att homosexlobbyn är så pass mäktig att den står över lagen?


  • Publicerad:
    2006-07-19 00:00