Tidningen Ystads Allehanda uppmärksammade i tisdags att det delats ut flygblad från Svenska motståndsrörelsen i Tomelilla kommun. Enligt tidningen är det ”nynazistiska” flygblad som delats ut och man hävdar att ortsborna tycker det är väldigt obehagligt. Towa Nilsson, boendes i kommunen, säger att flygbladen är ”tydlig rasistisk propaganda”

Tomelilla är en av de många orter i Skåne där det under ett par års tid nu bedrivits konsekvent kamparbete. Varför tidningen väljer att slå upp det hela just nu kan man därför fråga sig.
”De börjar väl känna att det inte går att tysta ner oss längre”, säger en lokal aktivist som Nordfront varit i kontakt med.

Befälet på Tomelilla polisstation, Dan Bengtsson, säger att han är mycket intresserad av att få veta om Svenska motståndsrörelsens verksamhet på orten då han ”absolut vill veta vilka grupperingar som finns inom kommunen.” Huruvida polisen är lika intresserad av alla andra legala politiska organisationer som verkar i närområdet framgår inte av artikeln. Har du tips om vad exempelvis Socialdemokraterna eller Miljöpartiet sysselsätter sig med i Tomelilla, kan du för säkerhets skull ringa polisens tipstelefon på telefonnummer 11414. 

Nynazistiska flygblad spreds

Flygblad i Tomelilla

 


  • Publicerad:
    2012-06-20 10:21