Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ökade resurser för att bekämpa “extremism” i Finland

Av Redaktionen, 2016-09-26
redaktionen@nordfront.se

NORDEN. Finska regeringen lovar nu ökade anslag för att bekämpa vad man menar är extremism och hat.

finland

Regeringen i Finland ska nu skjuta till pengar för att myndigheterna i landet i större utsträckning ska kunna ingripa i ”extrema organisationers verksamhet”. Pengarna kommer även att användas till att bekämpa vad man menar är hat på Internet, något som sköts av ”nätpolisverksamheten”. Någon exakt summa har dock ännu inte presenterats.

Landets justitieminister ska även titta på om det behövs en skärpning av lagen gällande offentliga sammankomster för att begränsa folkets yttrandefrihet. Någon lagändring för att omöjliggöra viss föreningsverksamhet kommer dock inte att göras eftersom regeringen menar att den möjligheten redan finns i föreningslagen. Man lovar istället att polisen ska bli bättre på att tillämpa lagen för att stoppa vad man menar är våldsamma och extrema organisationer.

Regeringens beslut kommer efter att Nordiska motståndsrörelsens finska gren anklagas för att ligga bakom en 28-årig vänsterextremists död. Mannen påstås ha avlidit till följd av skador som han ådrog sig efter en konfrontation med Motståndsrörelsens aktivister. Mannen ska dock ha hunnit uppsöka sjukvård för att få sina skador undersökta och avled först en tid efter konfrontationen.

Källa:

Regeringen lovar mer resurser för att bekämpa extremism


  • Publicerad:
    2016-09-26 19:50