PROSEMTITISM. Judinnan Deborah Lipstadt anser att antisemitismen måste stoppas även om man blir kallad islamofob.

Inför ”förintelsens” minnesdag var den judiska professorn i religion Deborah Lipstadt i Sverige för att hålla föredrag på Uppsala universitet om problemet med alla araber och muslimer som finns i Sverige.

Man såg även till att betydelsen av Lipstadts besök i Sverige underströks genom att hon var huvudtalare även på riksdagens minnesdag över förintelsen.

”Alla muslimer måste hanteras”
Enligt Deborah Lipstadt är judarnas situation i Sverige svår på grund av alla muslimer som har flyttat hit, vilket hon sade vid sitt besök i Sverige.

Det gäller inte bara de militanta jihadisterna bland vilka judehatet frodas. Samma problem finns även bland icke-våldsamma muslimer.

— Visst finns det våldsamma jihadister, men också många muslimer som aldrig skulle begå något våldsbrott, men som ändå är övertygade om att judar är något ondskefullt. De våldsamma hittar vi och sätter i fängelse, men vi måste också adressera dessa andra, säger Lipstadt.

Hon vill att svenskarna ska sätta press på myndigheterna och kräver att de inte ignorerar antisemitismen, vilket hon själv gavs utrymme att göra som huvudtalare i riksdagen. Hon förstår dock att det finns en rädsla för att bli kallad islamofob. Det har hon själv blivit kallad.

— Men vi måste påkalla det, närhelst vi ser det, säger hon och säger att antisemitismen börjar med judarna men kan sedan övergå till hat mot andra folkgrupper.

Lipstadt sade ingenting om att hot mot andra folkgrupper, till exempel det nordiska folket, också måste bekämpas.

Förnekar att ”förintelsen” är en lögn
Lipstadt erkänner inte att ”förintelsen” av judar under andra världskriget är en lögn, trots att hon studerade David Irvings skrifter inför författandet av sin egen propagandabok Denying the Holocaust som kom ut 1993.

Lipstadts förtal av David Irving i sitt eget lobbyarbete ledde till en rättegång. Den processen skildras i den judiska lobbyfilmfloppen Denial som kom 2016.

Deborah Lipstads lögner i den verkliga rättegången – och den dramatiserade – avhandlas summariskt i videominiserien Denial Holocaust Movie:

Källor:
Förintelseforskare: Bemöt judehatet – även om du kallas islamofob
Förintelsens minnesdag i riksdagen
The Lies and Deceptions of Deborah Lipstadt


  • Publicerad:
    2019-01-29 17:40