MASSINVANDRING. Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz föreslår att EU borde överge sin misslyckade invandringspolitik och istället fokuserar på att upprätta ”säkra zoner” i invällarnas ursprungsländer.

Sebastian Kurz.

Österrikes nyvalde förbundskansler Sebastian Kurz har föreslagit att EU borde slopa sin nuvarande invandringspolitik och att unionen istället borde upprätta ”säkra zoner” i rasfrämlingarnas hemländer.

Kurz menar att EU:s sätt att hantera så kallade flyktingkriser har ”misslyckats” och att kvotsystemet som tvingar medlemsstater att ta emot tusentals asylsökare inte är någon bra idé.

— Att tvinga stater att ta emot flyktingar för inte Europa framåt. Hela diskussionen är meningslös, säger Sebastian Kurz i ett uttalande. Han fortsätter:

— Migranter som tar sig till till Europa vill inte åka till Bulgarien eller Ungern. De vill till Tyskland, Österrike och Sverige.

Därför menar Kurz att en bättre lösning skulle vara att man istället upprättar så kallade säkra zoner i invällarnas urpsrungsländer. Vidare vill förbundskanslern att EU ska organisera det hela och ”backa upp det militärt”. Sådana områden finns redan på vissa ställen i Syrien där stridande parter kommit överens om att inte kriga.

— Om en omfördelning av flyktingar inte är möjligt bör de få hjälp i säkra områden i sina egna länder. EU bör stödja detta, och kanske till och med organisera det och säkra det militärt, säger Kurz.

Källa:
Austria’s Sebastian Kurz suggests military option to stem migration crisis


  • Publicerad:
    2017-12-26 10:05