BROTT. En pappa skyddade i fjol sina barn från ett stort ”ungdomsgäng” och blev själv grovt misshandlad. Nu har en enligt uppgift tonårspojke dömts till ungdomsvård för misshandeln.

I augusti i fjol på Stockholmsvägen utanför restaurangen Sibylla i Bålsta blev en pappa och hans barn, en son och en dotter, samt dotterns kompis attackerade av ett så kallat ungdomsgäng.

Dotterns moped hade gått sönder och pappan och brodern hade kört dit för att hjälpa till att lasta upp den på en släpvagn. Det hade dock varit dotterns kompis som ”ungdomsgänget” varit ute efter.

I förhör har pappan berättat hur flera personer med huvor plötsligt hade kommit springandes mot dem. Han hade då sagt åt dottern och vännen att sätta sig i bilen.

En i gänget ska då ha ropat: ”Han är i bilen”. När fler och fler hade börjat närma sig bilen ska pappan försökt få bort dem men blivit nedslagen. Därefter ska han fått motta flertalet sparkar både mot huvudet och kroppen.

Sonen fick också motta slag och sparkar. Två ”ungdomar” ska även ha låst fast hans armar medan en annan slog honom i ansiktet, samtidigt hade andra lyckats ta sig in i bilen och börjat sparka mot vännen.

Pappan har uppgett att han under flera månader efter attacken lidit av både fysiska och psykiska skador.

Det ska ha varit närmare 15 personer med i attacken, men hur många av dessa som medverkade i misshandeln är dock oklart. Vännen till dottern har uppgett att orsaken till misshandeln ska ha varit att han var med och stoppade ett mopedrån tidigare samma år och att han därefter hade blivit hotad.

Nu har en, enligt uppgift, tonårspojke hemmahörande i Bro dömts för misshandeln och på grund av hans påstådda låga ålder blev straffet ungdomsvård. Han ska kort efter misshandeln ha blivit filmad av polisen vid en järnvägsstation, men har uppgett i förhör att han inte minns någonting av dagen.

Källa:
Skulle skydda barnen – misshandlades av gäng


  • Publicerad:
    2018-09-01 21:05