VALET 2022 Under fredagen blev Nordiska motståndsrörelsens Pär Öberg intervjuad av mediejuden Jan Scherman. Till Nordfront berättar Öberg om vilka frågor han fick och varför han valde att avbryta samtalet.

Pär Öberg, som är känd från Radio Nordfront och är Nordiska motståndsrörelsens toppkandidat i Ludvika kommun, ställde under fredagen upp i en intervju med juden Jan Scherman, som tidigare varit chef över TV4.

Till Nordfront berättar Öberg att Scherman gjorde en uppföljare till en dokumentär om ”hotet mot demokratin” åt SVT. Öberg berättar att han under samtalet benämnde Scherman som ”fiende”, med tanke på dennes mångåriga insats för judisk mediemakt, vilket Scherman ska ha tagit illa vid sig av.

— Jag frågade även om han tycker att Israels armé beter sig bra och då sa han nej. Sedan berättade han att hans pappa är jude och hans mamma svensk, berättar Öberg och spekulerar i om det är därför Scherman inte är odelat pro-israelisk.

Scherman ska under samtalet bland annat ha ställt många frågor om Nordiska motståndsrörelsens lokalpolitik i Ludvika.

— Det är så falskt när nån som han gör det. Det är ungefär som om fiendesidan under ett skyttegravskrig kommer över och ska göra en journalfilm, säger Öberg.

Efter en stund ska Öberg också ha avbrutit intervjun, då han ansåg sig ha bättre saker för sig.

— Han började fråga vad jag tycker om Adolf Hitler och sånt, då tyckte jag att det spårade ur, berättar Öberg.

Pär Öberg intervjuas av Jan Scherman för SVT:s räkning under valkampen i Ludvika.

I övrigt var det inget särskilt som utmärkte Schermans frågor.

— Jag svarade bara ärligt, från hjärtat som vanligt, berättar Öberg.

Till Nordfronts läsare har också den medievane Öberg några tips om man någon gång hamnar i en situation där man intervjuas av någon som Scherman, även om rådet förstås är att undvika detta så långt det är möjligt.

— En sak man ta till sig gällande sådana näsvisa journalister är att ställa motfrågor. Det är de inte riktigt beredda på, för det gör människor vanligtvis inte och då sätter man dem lite på pottkanten, berättar Öberg.

Hela intervjun är dokumenterad av Nordfront, ifall Scherman nu av någon anledning skulle få för sig att ”fulklippa” den.