LUDVIKA För sju år sedan la Pär Öberg (Nordiska motståndsrörelsen) sin första motion i Ludvika kommunfullmäktige. Nu inför man direktsända möten.

Den 20 april 2015 la Pär Öberg, dåvarande kommunpolitiker för Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika kommun, sin första motion i kommunfullmäktige.

Motionen yrkade på att Ludvika kommun skulle börja webbsända sina kommunfullmäktigemöten på internet för att underlätta för medborgarna att följa lokalpolitiken så att de kunde fatta informerade beslut när det är val.

Arbetsutskottet i Ludvika kommun meddelade inledningsvis att Öbergs motion skulle genomföras, men efter en hetskampanj från judiskt ägda lokalmedier vågade inga andra partier, förutom Miljöpartiet, rösta igenom motionen.

— Det känns inte roligt att vi har en nazist i kommunfullmäktige. Men jag vill försöka skilja på sak och person, sa Lotta Wedman (MP) till Dalarnas Tidningar.

I början av 2020 la dock Kommunistiska Partiet fram en snarlik motion som Öbergs, vilken röstades igenom.

— Jag välkomnar att vanliga medborgare i Ludvika får insyn i vad kommunfullmäktige håller på med, kommenterade Pär Öberg, som ändå var nöjd med beslutet, till Nordfront.

Nu på måndag den fjärde april hålls Ludvikas första webbsända kommunfullmäktigemöte, som man kan hitta på hemsidan Ludvika.se/webbsandning klockan 16:55.

Pär Öberg och flera andra representanter för Nordiska motståndsrörelsen kandiderar till Ludvika kommunfullmäktige i årets val. Partiet kandiderar även till kommunfullmäktige i Munkedal, Örkelljunga, Vetlanda samt deltar i riksdagsvalet.