Nordfront har intervjuat redaktionsmedlem Pär Öberg för att bland annat ta reda på vad han tror att den senaste tidens erkännanden från SR och säkerhetspolisen kan leda till i praktiken.

Varför kontaktade du säkerhetspolisen av alla organisationer? Kan det inte fungera som en signal för andra nationella att det är okej att ha kontakt med säkerhetspolisen?
Bland annat för att det är skillnad på om det är sanktionerat från en organisations ledning eller inte. Allt annat är ju oacceptabelt. Man ska definitivt inte ta kontakt med dem om det inte bedöms som nödvändigt. Allting man säger till dem analyseras och i vårt fall försöker de använda så mycket som möjligt mot oss.
 
Blev du förvånad när Ann-Za ringde upp?
Nej det blev jag faktiskt inte, snarare blev jag förvånad i inledningsskedet när växeln sa åt mig att analytiker Ann-Za inte ville tala med mig. De brukar ta alla chanser att tala med sådana som de annars bara i lönndom analyserar.
 
De som lyssnar på samtalet kanske saknar den Pär Öberg som brukar skälla ut meningsmotståndare över telefon. Vart tog han vägen?
Jag tvekade ett tag om jag skulle lägga upp mitt samtal med Ann-Za på nordfront.se. När jag lyssnade på det i efterhand tycker jag själv att jag var alldeles för snäll. Ann-Za är ju trots allt anställd hos regimens hemliga polis och jag har så många gånger fått bevittna hur de agerar direkt åsiktsförföljande mot organisationen, mig själv och flera av mina kamrater. Men just Ann-Za har ändå under omständigheterna uttryckt sig tämligen sakligt i bland annat Adaktusson (se avsnittet här: http://www.tv8play.se/play/21816/?autostart=true). Hon ska så klart inte ses som oskyldig men heller inte skyldig till alla säpos förföljelser. Man bör välja sina strider. Jag tror bara att det är en tidsfråga innan vi kommer att få sympatisörer bland säpoanställda som insett att de jobbar för fel sida. Det kanske redan har hänt, men om så är fallet skulle jag inte säga det här. Vi borde starta en egen version av EXIT, fast för etablissemangsanhängare som varit fyllda av hat mot sitt eget folk. Vi skulle kunna uppfylla dem med glädje, folkgemenskap och livslust.
Men nu när fler än jag själv tycker att jag var för snäll skäms jag faktiskt ännu mer, jag ska skärpa mig till nästa samtal (skrattar).
 
På kort tid har du för Nordfronts räkning tvingat fram ett erkännande från SR att Motståndsrörelsen inte är terrorister samt fått säkerhetspolisen att medge att Motståndsrörelsen inte eftersträvar ett totalitärt samhälle. Vad tror du att dessa begreppsförändringar kommer få för konsekvenser för Motståndsrörelsen och den nationella rörelsen i stort?
Jag vet inte om SR erkände så mycket men de ändrade i alla fall sin webbartikel och de insåg även att expomedarbetaren Manhammar inte riktigt var den källa till fakta som de trodde från början.
I praktiken lär väl detta annars betyda att både Expo och Säkerhetspolisen nu måste ändra taktik när de beskriver oss? Säpos nuvarande text fungerar inte som sanningsmall längre. Dessutom blir det svårare att förbjuda oss nu när man inte längre kan pusha fram ett sådant förutom genom att använda (uppenbara) lögner om oss. Detta borde ju gynna den radikala delen av den nationella rörelsen också. Lögnerna och desinformationskampanjerna kommer förstås att fortsätta, men jag hoppas att man åtminstone förhindrar att det skenar iväg fullständigt genom att i alla fall bemöta det värsta då och då.
 
Tror du att de ändrar sin hemsida nu?
Ja så småningom i alla fall. Det blir ju pinsamt för dem att vi avslöjar deras felaktigheter. Men huvudsyftet med samtalet var att få fram åtminstone ett halvt erkännande om att texten var felaktig. Då kan vi hänvisa till detta varje gång deras text citeras. För oss är det egentligen bara bra att det står fel på sidan och att de själva erkänt det. Det kan vi använda som argument för att hemliga polisen använder smutsiga metoder i det ”demokratiska” Sverige. Hoppas de tar god tid på sig.

Hör samtalet med Pär Öberg och Säpo:s chefsanalytiker, Ann-Za Hagström, via denna artikel


  • Publicerad:
    2012-05-26 12:42