”ÖPPEN SVENSKHET”. Det har stormat hårt i lögnpressen kring en sverigedemokrat som på sociala medier delat dansbandstrubaduren Kiwis låt ”Svenska är vita”. Nu biter SD:s så kallade invandringschef Paula Bieler ifrån på Twitter och menar att vem som helst kan bli svensk.

Det var Aftonbladet som var först med att konfrontera SD-kvinnan Elisabeth Petersson från Växjö om att hon på Facebook har delat dansbandstrubaduren Kiwis låt ”Svenskar är vita”, där han försöker att definiera vad svenskhet är.

Att Peterson delat låten anser Aftonbladet är uppseendeväckande, både på grund av texten men även eftersom de menar att Kiwi har kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen.

”Låten har hyllats av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och andra högerextrema rörelser. Artisten Kiwi har också medverkat och spelat upp sin musik i poddar på nazistiska Nordfront.se”, skriver Aftonbladet.

När Aftonbladets reporter ber Elisabeth Petersson, som är andranamn för SD i kommunvalet i Växjö, att definiera vem som är svensk säger hon:

— Man ska vara svensk, född svensk och ha svenska föräldrar.

Ett svar som nu lett till att hennes person ska ”utredas” och troligtvis uteslutas ur det ”socialkonservativa” partiet.

Nu har även SD:s migrationspolitiska talesperson, judinnan Paula Bieler, gett sig in i debatten. Bieler, som själv alltså inte är svensk, skriver på Twitter att hon är mycket upprörd över att en partikamrat har delat Kiwis låt på sociala medier. Hon skriver att svenskhet är något som ”du kan anamma, oaktat din bakgrund”.

Att Kiwi även i en textrad i låten likställer pornografi med svenskhet tycks dock inte beröra varken SD-judinnan eller någon annan svenskfientlig kritiker.

Lyssna på Kiwis låt ”Svenskar är vita” nedan:

Källa:
SD-kvinnans länk på Facebook: ”Svenskar är vita”


  • Publicerad:
    2018-08-19 17:45