Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Peter Hultqvist spred lögner i Kungälv: “Nationalsocialismen är ett brott mot mänskligheten”

Av Redaktionen, 2018-09-04
redaktionen@nordfront.se

KUNGÄLV. Försvarsminister Peter Hultqvist är nu den tredje regeringsrepresentanten som tagit sig till Kungälv för att försöka stoppa Nordiska motståndsrörelsen. ”Han behöver verkligen en talskrivare”.

Försvarsminister Peter Hultqvist.

Full panik råder bland politikerna i Kungälv och man har verkligen lagt in en överväxel för att försöka hindra Kungälvsbor från att rösta på Nordiska motståndsrörelsen, ett lagligt och valbart parti som ställer upp i kommunvalet.

Det började med att Alice Bah Kuhnke samlade 15 personer i en protest mot Nordiska motståndsrörelsens torgmöte den 18 augusti. Igår besökte inrikes- och justitieministern Morgan Johansson Kungälv för att diskutera Nordiska motståndsrörelsen och under dagen gjorde försvarsminister Peter Hultqvist samma sak. Liksom Moderaternas gruppledare och förre migrationsminister Tobias Billström under fredagen.

Gemensamt för alla dessa är att de vill förbjuda Nordiska motståndsrörelsen och att de förkastar grundlagsskyddade rättigheter som mötesfrihet och föreningsfrihet.

Under gårdagen var det alltså Peter Hultqvists tur och han körde sin vanliga repertoar där han för ”sjuttielfte” gången beskrev nationalsocialismen som ”ett brott mot mänskligheten”. Nordiska motståndsrörelsens lokala valkandidat Fredrik Vejdeland, som genom sin ideologiska livssyn per automatik utgör ett brott mot mänskligheten, är inte allt för imponerad av försvarsministern.

— Han behöver verkligen en talskrivare, alternativt dra ner på de rusdrycker som begränsar honom. Vi har hört samma mantran från honom i flera år nu och det blir tröttsamt när han aldrig presenterar något av substans, säger Vejdeland.

— Han är den i regeringen som ligger närmast nivån hos Stefan – ”det är många döda som flyr” – Löfven. Det är oerhört svårt att ta hans sluddrande på allvar.

Peter Hultqvist påstår i intervjun med Kungälvs-Posten att Nordiska motståndsrörelsen påverkar affärsverksamheten i Kungälv.

— Sen vet jag att många känner ett obehag, tycker att det är obekvämt och jag vet också affärsidkare som tycker det är väldigt negativt när nazister står utanför på torg exempelvis, för det påverkar direkt kundunderlaget, så det här är en oerhört destruktiv verksamhet, säger Hultqvist till Kungälvs-Posten.

Nordfront frågar Fredrik Vejdeland om det stämmer att Nordiska motståndsrörelsen skrämmer bort folk från butikerna.

— Nej, verkligen inte. Vad finns det ens för belägg för ett sådant påstående? Att någon skickat ett gnällmejl om det? Om Kungälvs-Postens och politikernas hetspropaganda om att vi är farliga har skrämt bort de allra mest räddhariga kan ju ändå inte vi lastas för, vi har inte varit inblandad i ett enda bråk i Kungälv, säger Vejdeland.

— Det kan ju desstom förhålla sig helt tvärtom. Vi vet att folk gått fram till platserna där vi står, bland annat utanför Ica Maxi och Coop, för att tala med oss och vi vet också att folk tagit sig ner till stan för att specifikt tala med oss. Det är inte helt orimligt att de även passat på att handla något i samma veva.

Vejdeland diskuterar med några gymnasietjejer som absolut inte håller med utan är marinerade av Christer Mattssons ”toleransprojekt”. ”Finns alltid en mening, vad finns det att vara rädd för?”

Kungälvs-Posten frågar Hultqvist om han är beredd att ta en diskussion med någon av Nordiska motståndsrörelsens representanter.

– Nej alltså, det är ingen mening. Det här är en rasistisk, nazistisk och auktoritär organisation som vill underminera samhället. Jag anser att den här verksamheten måste förbjudas.

Nordfront ställer frågan till Fredrik Vejdeland om han är beredd att ta en diskussion med Peter Hultqvist.

— Ja, absolut. Anledningen att Peter Hultqvist inte vill diskutera med oss är helt enkelt för att han skulle förlora debatten. Han har hållit tal emot oss under två 1 maj-demonstrationer i Dalarna och vid bägge tillfällen har vi erbjudit honom att debattera mot oss, meddelar Vejdeland.

— Det finns väl alltid en mening att prata med folk som tycker annorlunda? Jag hamnar i diskussioner med såväl sympatisörer som meningsmotståndare hela tiden när vi nu står på Kungälvs gator i så många timmar varje dag. Vad är Hultqvist och de andra politikerna rädda för?

Källa:
”Nazismen är ett brott mot mänskliga rättigheter”


  • Publicerad:
    2018-09-04 22:20